Парламентът избира днес управител на НЗОК. Заседанието е от 13

...
Парламентът избира днес управител на НЗОК. Заседанието е от 13
Коментари Харесай

Избират управител на НЗОК днес

Парламентът избира през днешния ден шеф на НЗОК. Заседанието е от 13 часа, а депутатите би трябвало да решат дали единственият претендент, препоръчан от ПП-ДБ, е подобаващ за поста или вр. и. д. доктор Йорданка Пенкова ще продължи да управлява Здравната каса.

Припомняме, че по време на втората процедура за избор на шеф на Здравната каса не бяха издигнати други кандидатури. пък приключи без определен претендент, откакто „ Възраждане “ отдръпнаха оферти от тях доктор Тодор Хинов, препоръчаната от ГЕРБ Иванка Динева си направи отказ, а препоръчаната от Българска социалистическа партия проф. Жени Стайкова не събра нужния брой гласове.

си в Здравна комисия Михайлов дефинира като свои краткосрочни цели подписването на НРД, въвеждане на прелиминарен надзор по определяне и разпределяне на предписания, електронно отчитане на медикаментите в болничното заведение, методики за възнаграждение на лечебни заведения и аптеки в отдалечени и труднодостъпни региони, дотъкмяване на интеграцията на системата на НЗОК с НЗИС, въвеждане на електронна система за лекуване в чужбина, въвеждане на верификацията като съображение за възнаграждение на медикаменти и методологична поддръжка за изпълнителите на доболнична помощ.

„ Ако бъда определен за шеф на НЗОК, ще положа оптимални старания, с цел да допринеса във допустимо най-голяма степен за обмисляне и установяване на бюджети, учредени на действителни данни за потребностите, както и за по-справедливото разпределени на средствата от бюджета на Касата за здравна помощ, произведения, лекарствени артикули, помощни средства за хората с увреждания, прехвърляния за лекуване в чужбина посредством използването на регулации и надзор и за понижаване на административната тежест за пациентите посредством средствата на електронното опазване на здравето “, сподели той тогава.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР