Парламентът има навика да се навира носа навсякъде и да

...
Парламентът има навика да се навира носа навсякъде и да
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Парламентът има навика да се навира носа навсякъде

Парламентът има навика да се навира носа на всички места и да се бърка във всичко. Народно събрание би трябвало да се концентрира върху законите.

Парламентарният надзор е хубаво нещо, само че се изкористява в персонални и дребнави спорове. А това изяжда времето. Това сподели някогашният длъжностен министър председател и три мандата кмет на София Стефан Софиянски в утринния блок на Българска национална телевизия. 

Ние би трябвало да си променим организацията на обществото - по какъв начин си избираме хората, които ще ни основават условия за работа, връзките сред институциите, конституцията ни е остаряла. Аз съм подготвен и постоянно бих дал нова конституция, сподели още той. 

Софиянски съобщи, че когато си зает в публичния живот, и се мъчиш да свършиш нещо за страната си, имаш една-единствена цел - през днешния ден българинът да живее по-добре от през вчерашния ден, а на следващия ден - по-добре от през днешния ден. 

Според него обществото ни не е добре проведено и хората постоянно търсят опция.

" Затова се дължи пръсването на гласовете. Тази бездейност акцентира опит за наказване за хората, които се занимават в публичния живот. За страдание, тя се демагогизира под разнообразни лозунги, вместо да се върнем на най-простото нещо - да живее България по-добре ", сподели още той. 

По отношение на лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ някогашния длъжностен министър председател напомни, че Христо Иванов е бил шест месеца вицепремиер във второто държавно управление на Бойко Борисов.

" Тогава бориха ли се срещу корупцията? Нали това е лозунът. Какво се е трансформирало от този момент? Тогава Борисов добър или неприятен беше? ", пита реторично Софиянски. 

Според него един добър министър председател би бил от университетските среди, тъй като имат учредителен опит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР