Парламентът и правителството на Австрия номинираха днес Йоханес Хан за

...
Парламентът и правителството на Австрия номинираха днес Йоханес Хан за
Коментари Харесай

Австрия номинира Йоханес Хан за трети мандат като еврокомисар

Парламентът и държавното управление на Австрия предложиха през днешния ден Йоханес Хан за член на бъдещата Европейска комисия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че до момента Хан е бил два мандата еврокомисар с сектор първо районната политика и по-късно разширението.

" От години Хан работи неуморно за доближаването на Западните Балкани до Европейския съюз ", сподели австрийският канцлер Бригите Бирлайн пред кореспонденти във Виена.

Самият претендент съобщи, че би желал да продължи да работи в тази сфера, само че добави, че това зависи от идващия ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Шейсет и една годишният реакционер Хан уточни, че приема изцяло политиката на Фон дер Лайен, включително нейния проект за издигането на ролята на Европейски Съюз на интернационалната политическа сцена.

Бирлайн поддържа желанието на Фон дер Лайен за равнопоставеност на половете в новата Европейска комисия, само че означи, че Хан е единственият претендент, който има поддръжката на всички партии в австрийския парламент.

Предишното десноцентристко държавно управление на канцлера Себастиан Курц възнамеряваше да размени Хан с различен реакционер. Бирлайн, която през юни т. година пое поста на подалия оставка Курц, сподели предходната седмица след съвещания с партиите, че номинираният ще е Хан, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР