Парламентът гласува промените в Закона за местните данъци и такси,

...
Парламентът гласува промените в Закона за местните данъци и такси,
Коментари Харесай

Преизчисляват данъка за второ жилище в курортите

Парламентът гласоподава измененията в Закона за локалните налози и такси , които плануват преизчисляването на данъците за второ жилище в курортите .
 
Мярката се постанова поради решението на Конституционния съд (КС) , с което той разгласи за противоконституционни законовите промени, с които се завишиха двойно и тройно ставките за парцел , който не е главно жилище и се намира в населено място със статут на морски, планински или балнеокурорт.
 

Така всички надплатили ще имат право на избор - те ще могат или да си получат парите назад, или сумата да им бъдат прихваната за други техни данъчни отговорности към локалната община.
 
По време на дебатите ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова изясни, че 106 общини са включени в листата на националните курорти , а 46 от тях са определили по-висок налог. От 1 януари към този момент тече акция, в която доста хора са си платили налога за цялата година, ползвайки плануванаъа в закона отстъпка от 5%.
 
-->

Смисълът на анулираната корекция бе да се санкционират хората, които отдават чартърен своите парцели в туристическите обекти, без да заплащат на хазната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР