Парламентът гласува проектокабинета Желязков. В понеделник номинираният за министър-председател прие

...
Парламентът гласува проектокабинета Желязков. В понеделник номинираният за министър-председател прие
Коментари Харесай

Народното събрание гласува проектокабинета "Желязков"

Парламентът гласоподава проектокабинета " Желязков ". В понеделник номинираният за министър-председател одобри досието с проучвателния мандат от президента Румен Радев и незабавно я върна със конструкция и състав на Министерския съвет.

В проектокабинета " Желязков " ще има един вицепремиер и 19 министри. От тях седем са част от сегашния длъжностен състав.

За да бъде утвърден кабинетът, са нужни най-малко половината от гласовете на присъстващите в залата депутати. Гласуването е в ранния следобяд. Очаква се да участва и президентът Румен Радев, който се прибира от Гърция.

Във вторник от партията на Бойко Борисов оповестиха, че не знаят дали и от кого ще получат поддръжка. Според поръчките досега срещу ще гласоподават ПП-ДБ, „ Възраждане " и Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи желаят държавно управление с първия мандат, само че до момента не са казвали по какъв начин ще гласоподават. „ ИТН " оповестиха, че няма да поддържат първия мандат, само че след представянето на кабинета отхвърлят коментар. Под въпрос е и какво ще излезе от редиците на „ Величие ".

Правителството се гласоподава с нормално болшинство. Ако в залата участват всички 240 депутати, то ще бъдат нужни 121 гласа „ за ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР