Парламентът гласува оставката на Лена Бориславова от коалицията Продължаваме промяната-Демократична

...
Парламентът гласува оставката на Лена Бориславова от коалицията Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

Защо, Миро? Защо, Киро?

Парламентът гласоподава оставката на Лена Бориславова от обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България “ като депутат. Тя беше определена за народен представител от 24 МИР – София.

Вече не е същото!

Защо, Миро? Защо, Киро?

Ден преди старта на новия парламент, Лена Бориславова изиска от ЦИК да бъде заличена като депутат, само че от Комисията не одобриха заявката и тя трябваше да постави клетва като народен представител, след което незабавно подаде оставка по персонални аргументи.

За оставката гласоподаваха 181 депутати.

От ГЕРБ-СДС гласоподаваха 66 „ за “ и 1 „ срещу “, от ПП-ДБ – 53 „ за “ и 1 „ срещу “.

От „ Възраждане “ 37 народни представители желаеха Бориславова да остане в Народното събрание и гласоподаваха „ срещу “ оставката.

От Движение за права и свободи 34 депутати гласоподаваха „ за “, оставката, а от Българска социалистическа партия – 19 „ за “ и 1 „ срещу “. 11-те депутати от Има Такъв Народ гласоподаваха „ за “.

Явно президентът няма желание да даде време на парламентарно показаните партии за лъчение на държавно управление, разгласи Бориславова, незабавно откакто Народното събрание гласоподава оставката й.

Но, това не значи, че ние ще бягаме от отговорност! Когато вторият мандат пристигна при нас, сигурно ще представим състав на кабинета, сподели Лена.

Бориславова ще продължи да взе участие в екипа за договаряния с ГЕРБ-СДС.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР