Парламентът гласува днес отново на първо четене Законопроект за изменение

...
Парламентът гласува днес отново на първо четене Законопроект за изменение
Коментари Харесай

Парламентът: Конституцията мина, идва ред на ветото на Радев за У...

Парламентът гласоподава през днешния ден още веднъж на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията, съгласно програмата за работа на депутатите. Той беше, но тогава не събра три четвърти от гласовете. Промените поддържаха 161 народни представители, „ срещу “ бяха - 57 депутати, нямаше въздържали се. 

 

Вносители на законопроекта са Христо Иванов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Десислава Атанасова и група народни представители.

 

След гласуването на 6 октомври председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че промените не събират три четвърти от гласовете и предлагането не е признато. Но тъй като получава повече от две трети, на първо гласоподаване планът може да бъде препоръчан още веднъж не по-рано от два месеца, считано от 6 октомври, обясни той.

 

При същият брой гласове като на 6 октомври - т.е. 161, измененията ще се смятат за признати на първо четене Критичният най-малко гласове за тях е 160.

 

Законопроектът обаче получи 164 гласа " за ", 66 бяха " срещу ", въздържали се нямаше. Промените в Конституцията бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ гласоподаваха срещу.

 

 

След това, депутатите минаха към ново разискване на Закона за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника,  с декрет на президента от 4 декември .

 

След наложеното несъгласие от страна на Радев, на 5 декември Комисия по защита преодоля ветото на президента.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР