Парламентът единодушно реши да създаде временна комисия за разследване на

...
Парламентът единодушно реши да създаде временна комисия за разследване на
Коментари Харесай

НС създаде временна комисия за Nexo

Парламентът единомислещо реши да сътвори краткотрайна комисия за следствие на всички обстоятелства и условия към активността на компанията Nexo за осъществяване на евентуална противозаконна активност, включваща структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии в България.

От ГЕРБ внесоха настояването поради откритото финансиране на Демократична България от чиновници на Nexo. Отново беше издигнат въпросът по какъв начин е уредено финансирането на партиите в България.

Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС сподели: " Дарителите персонално са правили дарения на вашата част от парламентарна група и вашето придвижване, само че тук по-големият и главен въпрос е дали за следващ път България ще бъде в подтекста на новините, които ни свързват с измами, със схеми, дали ни свързват с пране на пари, дали ни свързват с тероризъм ".

Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " сподели: " Ние няма какво да крием, ние сме подготвени да дадем цялостна бистрота и сме работили постоянно по тази причина върху това какво финансиране сме получавали, по какъв начин и за какво ".

Мирослав Иванов, ПГ на " Продължаваме промяната " сподели: " Не му е мястото в Народно събрание да се вършат следствия, уважаеми сътрудници, адвокати от ГЕРБ. Знаете кои органи и институции в тази страна имат право да проверяват. Оставете ги да си свършат работата ".

Йордан Цонев, ПГ на Движение за права и свободи: " Този голям скандал не може да бъде потулен. Кой с кого се познава е вторичен въпрос. Друг е въпросът, кой стои в основата на поддръжката на този план. Аз настоявам, че това е кръгът " Капитал " ".

Цончо Ганев, зам.-председател на ПГ на " Възраждане " сподели: " Аз върша назад предложение, защото е извънредно значимо българското общество за следващ път да види по какъв начин Демократична България е спонсорирана от компании, които заобикалят глобите по отношение на Руската федерация, по този начин индиректно е финансирана от съветски пари ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР