Парламентът е на път да одобри нов закон на ЕС,

...
Парламентът е на път да одобри нов закон на ЕС,
Коментари Харесай

Нов инструмент за противодействие на чуждестранните субсидии, които нарушават пазара

Парламентът е на път да утвърди нов закон на Европейски Съюз, който да подсигурява, че задграничните дотации, предоставяни от страни отвън Европейски Съюз на сдружения, не нарушават вътрешния пазар.

За да се обезпечи лоялна конкуренция сред компаниите, работещи на пазара на Европейски Съюз, законът ще разпореди на Комисията да откри дали дотациите нарушават конкуренцията. Ако това е по този начин, Комисията може да приложи ограничения за поправяне на това и да се избегне, да вземем за пример, субсидираните компании или тези, които се възползват от на ниска цена финансиране, да надминат съперниците от Европейски Съюз в процедурите за публични поръчки. Понастоящем няма режим, който да контролира поддръжката, предоставяна от страни отвън Европейски Съюз, до момента в който страните от Европейски Съюз са обвързани със строги правила за държавните помощи.

През юли комисията на Екологичен потенциал по интернационална търговия (INTA)  подкрепи предварителното  със Съвета по отношение на окончателния тип на регламента.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР