Парламентът даде зелена светлина за изпращането на допълнителна военна помощ

...
Парламентът даде зелена светлина за изпращането на допълнителна военна помощ
Коментари Харесай

Депутатите разрешиха изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна

Парламентът даде зелена светлина за изпращането на спомагателна военна помощ на Украйна . Мнозинството от депутатите утвърдиха на закрито съвещание плана за спомагателна помощ, импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Според вносителите тези ракети не могат да бъдат ремонтирани и употребявани

С това решение Народно събрание утвърди да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети. Заедно с тях ще предоставим на Украйна и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм, които са с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Пленарното съвещание през днешния ден стартира всъщност с час и половина забавяне, тъй като депутатите от трите опозиционни партии – „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “, желаеха отмора след отмора.

Според ръководещите става дума за „ дефектни “ ракети, които седят в хранилища и не можем да използваме

Трите обединения са срещу даването на военна помощ на Киев и упорстваха на съвещанието да участват министърът на защитата Тодор Тагарев , шефовете на разузнаването и други

В последна сметка на закритото съвещание бяха изслушани началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и зам.-командирът на Военновъздушните сили (ВВС) бригаден военачалник Петьо Мирчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР