Парламентът да не работи до изтичане на извънредното положение в

...
Парламентът да не работи до изтичане на извънредното положение в
Коментари Харесай

Депутатите в пълна бойна готовност, започват работа от вкъщи

 Парламентът да не работи до приключване на изключителното състояние в страната поради рецесията с ковид. Това предложи ГЕРБ на останалите партии.

Депутатите са единствените, които непосредствено нарушават заповедта на здравния министър за защитни ограничения по време на изключителното състояние - малко на брой от тях носят маски, а в пленарната зала седят безусловно на сантиметри един от различен.

Заради това предходната седмица те бяха остро подложени на критика от Веселин Марешки, който в прав текст им сподели, че единствено в Народното събрание и в “Столипиново " се нарушават въведените забрани. Колегите му обаче му се присмяха, тъй като водачът на “Воля " бе в защитен костюм вид " скафандър ".

В Народното събрание са взети ограничения - пленарната зала се дезинфекцира, раздават се и маски на искащите, само че те не са доста.

Най-големият проблем остава фактът, че 240-те национални избраници прекарват много време начесто и един до различен. А от през днешния ден в постройката на Народното събрание също е спрян климатикът.

" След като желаеме хората да съблюдават ограниченията, въведени в страната, не може законодателите да ги нарушават, вместо да са образец ", разясниха от ГЕРБ предлагането си Народното събрание

да не работи известно време.

Според сондажите им решението ще бъде подкрепено от всички партии с изключение може би на Българска социалистическа партия.

Депутатите обаче остават в режим на цялостна подготвеност да се съберат в период от 24 часа при потребност решението ще се вземе от управлението на Народно събрание при нужда да се обсъдят значими законодателни промени, свързани с рецесията, европейското законодателство или изтичащи периоди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР