Парламентарно представените партии все още не са се обединили около

...
Парламентарно представените партии все още не са се обединили около
Коментари Харесай

Депутатите питат ЦИК може ли да се провеждат избори 2 в 1

Парламентарно показаните партии към момента не са се обединили към дата за насрочване на президентските избори. Според множеството от тях, избори две в едно не е сполучлив вид. Ще се събират на председателски съвет идната седмица, където са поканили ЦИК, с цел да се посочи могат ли изборите да бъдат две в едно.

Коя е удачна дата за президентски избори и би трябвало ли да бъдат две в едно съгласно вас?

Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на " ИТН ": Не сме го обсъждали, ще го приказваме в групата, независими няма да върша.

Александър Ненков - народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС: Всички се оповестиха за съпротива, това е шизофренно положение. Не имам вяра за страната да е потребно да се протакат парламентарните избори, за нас най-хубавият вид и за страната е да има дата оптимално бързо.

Георги Гьоков - народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Аз считам, че в законно откритите периоди в Конституцията ще бъде назначена дата. Ако почнем да вършим политически сметки, тесни ползи на партиите, няма да стигнем до на никое място, всеки ще дърпа в своя посока би трябвало да се съберат и да решат удачната дата.

Христо Иванов - съпредседател на ПГ на " Демократична България ": Чакаме председателския съвет на Народното събрание с ЦИК, с цел да обсъдим техническите условия другата седмица решението Народното събрание би трябвало да почне да го образува. А президентът по кое време, не мога да разясня. Коя е удачната дата не мога да кажа, слушам разнообразни послания, само че за готовността на ЦИК.

Хамид Хамид - народен представител от ПГ на Движение за права и свободи: Не сме мислили кои дати са удачни или не. Парламентът ще реши, за нас няма комфортни или неуместни периоди.

Избори две в едно по какъв начин ви се виждат?

Правили сме го. След срещата с ЦИК, ще ги изслушаме, ще забележим техническата опция дали е допустимо въобще, мисля че е допустимо.

Татяна Дончева - народен представител от ИБГНИ, зам.-председател на Народното събрание: Влязохме във разновидности, които всички са неприятни. Кой е най-хубавият от неприятните е мъчно да се реши и би трябвало да се одобри, това което е. Аз в такива случаи заобикалям да си предпочитам дата за изпит. Когато кажат тогава. Има болшинство, нищо, че се назовава съпротива. Каквото кажат това е. Ние няма да се противим на никакви дати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР