Парламентарно представените партии ще имат 5-дневен срок, за да дадат

...
Парламентарно представените партии ще имат 5-дневен срок, за да дадат
Коментари Харесай

Партиите в НС имат 5 дни да предложат кандидати за шеф на Здравната каса

Парламентарно показаните партии ще имат 5-дневен период, с цел да дадат оферти за свои претенденти за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Предложенията се подават в писмен тип до парламентарната здравна комисия. Освен за положителната професионална подготовка, претендентите ще би трябвало да преминат инспекция и по Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби. Това са част от процедурните правила за избор на шеф на НЗОК, признати от депутатите в днешното пленарно съвещание.

Правилата плануват още Комисията по опазването на здравето в обществено съвещание да изслуша единствено позволените претенденти, които би трябвало да убедят народните представители в своята професионална подготовка и мотивацията да заемат поста. Гласуването ще се организира в пленарна зала, а за определен ще се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Припомняме, че на 20 юни Народното събрание приключи предварително мандата на досегашния шеф проф. Камен Плочев. Той не може да извършва отговорностите си заради здравословни проблеми.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР