Парламентарните избори, ако има такива, да бъдат най-рано на 23

...
Парламентарните избори, ако има такива, да бъдат най-рано на 23
Коментари Харесай

Сиела норма: Изборите да са 2 в 1 или след 23 юни, но не и на 16.VI

Парламентарните избори, в случай че има такива, да бъдат най-рано на 23 юни или 2 в 1 - това предложиха от " Сиела норма ".

Изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров изясни, че досега с ЦИК работят за единични избори - единствено за европейските. Така е оповестена и публичната поръчка.

" Единственият сериозен проблем би бил на 16 юни да насрочат парламентарните избори - т.е единствено седмица след европейските. Почти няма да има време да приберем машините назад и да стартираме отначало. 23 юни не е проблем ", сподели Тодоров и изясни, че това няма да е елементарно. Затова той предложи вотът да е или 2 в 1, или за депутати да гласуваме от 23 юни нататък. Той подчертава, че също така има и локални избори.

" За да може да се случи 2 в 1, значи, че оставащите от тази рулетка или завъртането на мандатите, би трябвало да стане оптимално бързо, с цел да може да се спазят периодите, които са нужни до началото на тези 60 дни, които ни разделят от изборите за европарламент. Крайната дата е 9 април ", уточни някогашният ръководител на ЦИК Александър Андреев пред бТВ.

 Технологично за мен проблем не съществува. Белгия отива на избори със същите машини - 26 хиляди на брой, два пъти повече от нашите, уточни изборният специалист Румяна Дечева. Тя прикани вотът да бъде 2 в 1, в случай че ще има изключителни парламентарни избори, тъй като това би икономисало към 100 млн. лв. на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР