Парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход“ със

...
Парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход“ със
Коментари Харесай

Уволниха шефа на Сметната палата заради NEXO

Парламентарните групи на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ със 118 гласа „ ЗА “ освободиха с план на решение ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков. Документът беше импортиран през днешния ден без претекстове в деловодството на Народното събрание и беше включен като изключителна точка в пленарното съвещание.

В края на разискванията Йордан Цонев от Движение за права и свободи разгласи същинските претекстове за отстраняването на Цветков:

„ Очевидно е сътрудници, че тази промяна е провокирана от финансирането на „ Демократична България “ и във връзка със абсурда Nexo. Това е леке върху цялата политическа система. При подобен скандал би трябвало да се поеме отговорност “.

Христо Иванов от „ Демократична България “ обърна внимание, че са вносители на основаването на краткотрайна комисия за Nexo и тя е образувана, като той оспори акта на освобождение на ръководителя на Сметната палата:

„ Това не е нито парламентарен, нито закономерен, нито институционален метод. Това е просто една мръсна предизборна акция и да, в случай че ние сме сбъркали някъде, желаеме тази комисия да го откри и да си понесем и ние вредите, както съм споделил “.

Мандатът на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков изтече през март 2022 година, само че до през днешния ден не е импортирана процедура на избор на нов началник на Сметната палата.

След освобождението му Цветков съобщи пред депутатите, че сега се прави одит на всички дарения от последните предварителни избори.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР