Парламентарни репортери внесоха подписка в деловодството на НС заради условията

...
Парламентарни репортери внесоха подписка в деловодството на НС заради условията
Коментари Харесай

85 журналисти на бунт срещу Партийния дом

Парламентарни кореспонденти внесоха подписка в деловодството на Народно събрание поради изискванията на труд в новата постройка, в която работят депутатите. Тя е подписана от 85 публицисти, упълномощени да отразяват парламентарната активност, измежду тях и представителите на БНР. 

Сред главните усложнения, посочени от репортерите, са неналичието на положително интернет покритие, затваряне на коридорите, тъй че да няма директен достъп до народните представители, неприспособимост на фоайето пред пленарна зала  за работно пространство и други.

" Основната работа на публицистите - да задават въпроси, на процедура е невъзможна без партийните пиари и без тайните обиколки, на които сами се научихме и с които рискуваме да бъдем изгонени и върнати в зоната, която ни е позволена ", пишат публицистите.

Те сами оферират да бъдат въведени по-строги правила при издаване на акредитации, като това да става след инспекция дали съответната организация дава отговор на условията на закона за оповестяване на разпространителите и доставчиците на медийните услуги, като и да се лишава акредитация, в случай че не се съблюдава възбраната за снимане в така наречен коридори, както и в местата за отдих на народните представители. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР