Парламентарни избори ще има в неделя в две федерални провинции

...
Парламентарни избори ще има в неделя в две федерални провинции
Коментари Харесай

В две провинции на Германия се провеждат избори важен тест за ХДС

Парламентарни избори ще има в неделя в две федерални провинции на Германия - Баден-Вюртемберг и Рейнланд-Пфалц. Според допитванията, в двата региона управляващите партии ще получат по-малко гласове, в сравнение с преди пет години, само че не губят възможностите си да запазят съдружните правителства в настоящия си състав.

Според резултатите от тези избори ще бъде избран съставът на Ландтага в двете провинции - районните парламенти, а също по този начин ще бъдат сформирани правителствата на двата района.

Правителството на Баден-Вюртемберг сега включва " зелените " и Христиан-демократическия съюз (ХДС). Както пресмятат социолозите, рейтингът на " зелените " в този регион сега е примерно с 2 процентни пункта по-висок в съпоставяне с предишните избори, а консерваторите, в противен случай, имат 2 процентни пункта по-ниско утвърждение. Двете политически сили, както се чака, елементарно ще могат да реализират над 50% от гласовете и при предпочитание ще образуват държавно управление.

Населението на Баден-Вюртемберг е 11.1 млн индивида, а големите  градове са  Щутгарт (и столица на провинцията), Карлсруу и  Фрайбург. Баден-Вюртемберг е третата по повърхност и население федерална провинция

В Рейнланд-Пфалц, където живеят към 4 млн. индивида, болшинство в Ландтага има коалицията сред Социал-демократическата партия на Германия (СДПГ), либералите (СвПД) и " зелените ". Христиан-демократическия съю, според прогнозите, ще загуби три-четири процентни пункта по отношение на социал-демократите и рискува да покаже най-лошият в своята история резултат в тази федерална провинция.

Столица на федералната провинция е град Майнц. Градът е пристанище на река Рейн. Известен е като град на рейнското вино. 

Изборите започват в 8 часа и незабавно след затварянето им - в 18 часа, ще бъдат оповестени първите данни от екзитполовете.

Влияние върху федералната политика

Регионалната политика в Германия като предписание няма директно въздействие върху насоките на политиката на страната. Но този път резултатите във всички случаи ще бъдат възприемани през призмата на приближаващите през септември избори за Бундестаг, съгласно резултатите от които ще бъдат определени новото правителство и новият канцлер. Така че всяко гласоподаване в предизборната година има огромно алегорично значение.

В двете федерални провинции, както демонстрират допитванията, ХДС ще загуби гласове. Консерваторите дружно с сътрудниците от Христиан-социалния съюз сега по всевъзможен метод се пробват без забележими вреди да излязат от корупционния скандал, който се разгоря поради няколко депутати от блока. Те, както се предполага, са получавали комисионни от няколко хиляди евро за покупко-продажби по закупуването на защитни маски. Трима политици към този момент напуснаха своите парламентарни групи в Бундестага, само че рецензиите не престават.

Правителството на  Федерална Република Германия в последните месеци се сблъсква с недоволството на популацията поради обстановката към ограниченията против ковид. На канцлера Ангела Меркел и на министъра на опазването на здравето Йенс Шпан, които са от ХДС, се постанова да носят отговорността  и за строгия карантинен режим, и за грешките във имунизационната акция.

Резултатите от изборите в Рейнланд-Пфалц и в Баден-Вюртемберг ще бъдат възприемани като оценка за активността на христиан-демократите точно на фона на такава остросоциална тематика, като пандемия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР