ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 Меморандум за съвместни политически действия по присъединяването на

...
ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
Меморандум за съвместни политически действия по присъединяването на
Коментари Харесай

Меморандум за справедлив енергиен преход подписаха кандидат-...

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Меморандум за взаимни политически дейности по присъединението на областите Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол към обсега на Механизма за обективен преход подписаха основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров и претендентите за народни представители в листата на коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Стефан Димитров /за област Хасково/, Димитър Стаматов /за област Стара Загора/, Пламен Крумов /за област Сливен/ и за Павел Додов /за област Ямбол/.

„ Икономиката в България би трябвало да обслужва ползите на хората и да дава вероятности. Европейския съюз задава тона в развиването й, само че България би трябвало да се възползва от опциите, които ни се дават. “ – бяха встъпителните думи на домакина на събитието Стефан Димитров. Той даде думата на Илия Лазаров, който показа, че със своя автограф ще скрепи меморандума в полза на общите цели.

„ Нашата съществена цел е заслужен живот за всички жители на региона Марица изток басейн. С оглед на идните провокации, които ще настъпят в осъществяване на задачите на така наречен „ Зелена договорка “, е належащо да се обезпечи равномерен преход на страната ни към „ зелена “ промишленост. Днес България има неповторимата опция да направи огромна крачка в икономическия си напредък, в случай че насочи и оползотвори вярно средствата, които Европейски Съюз ни дава за реализирането на този преход. Нашата цел през днешния ден е тъкмо да това – да бъдем гаранция за справедливото им систематизиране в интерес на популацията на България и район Марица изток басейн. Всички депутати на Съюз на демократичните сили ще работят в посока достигането на европейски равнища на приходите на популацията. “ – показа той.

Водени от разбирането за основаване на подобаващи условия за живот и вложения на жителите на областите, които съставляват, претендентите за народни представители Стефан Димитров, Димитър Стаматов, Пламен Крумов, Павел Додов и Илия Лазаров се ангажираха да работят за използване на цялостния набор възможни интервенции по Фонда за обективен преход, поддръжка на икономическата диверсификация, преквалификацията и търсенето на работа, както и вложения, които са удобни за климата и околната среда в съответните територии и подкрепяне на индустриални вложения в предприятия.

Осигуряването на благоприятни условия за финансиране и осъществяване на новаторски планове и за откриване на нови работни места за чиновниците от отпадналите енергийни мощности посредством Фонда за нововъведения (ФИ) също е част от уговорките, които претендентите поеха. Тяхна обща цел е и справедливият обществен и стопански преход към нисковъглеродна стопанска система. За да обезпечат опция за развиване на водородните технологии в България, те ще работят за откриване на нови специалности в гимназиите и университетите в съответните области. Реализацията на своите планове претендентите за народни представители виждат в построяването на нови съоръжения и водородни центрове за произвеждане на „ зелен “ водород, а оттова и на „ зелен “ амоняк без въглероден отпечатък, свързани с разкриването на нови работни места и с по-висока добавена стойност на труда.

„ Меморандумът, който през днешния ден подписваме, не е просто лист хартия. Той е израз на нашето разбиране, че областите Ямбол, Сливен, Стара Загора и Хасково да проработят като едно цяло в интерес на хората. Зелената договорка ще даде опция на България да преобразува енергийната си система към по-екологично произвеждане. Общата ни идея е индустриалното развиване на България, което ще докара до по- заслужен живот. Регионът на Хасково, Стара Загора, Свилен и Ямбол може в доста по- огромна степен да способства за развиването на страната, в сравнение с София и Бургас. Именно по тази причина считаме, че вложенията би трябвало да бъдат ориентирани тук. “ – безапелационен бе Димитров. И изясни, че в меморандума са залегнали и правилата на претендентите за развиване на образованието и обществената политика.



„ Ние ясно заявяваме готовността на всеки един от нас, по тази причина нашия регион да бъде част от Европейското икономическо пространство. “ – съобщи Стефан Димитров. Той изрази убеждението си, че декарбонизацията на Европа минава през индустриалната гражданска война. Според него „ зеленият “ водород не е панацея, само че е опция Сливен, Ямбол, Хасково и Стара Загора да доближат европейските стандарти.

Димитър Стаматов, Пламен Крумов и Павел Додов също показаха своята воля да работят за развиването на района, за по-достоен живот на всички поданици.

Те подписаха меморандума под мотото: „ Обединени и дружно “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР