Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с

...
Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Парламентарната система е изчерпана, възпроизвежда хора за облагодетелстване

" Парламентарната система възпроизвежда хора, които желаят да се облагодетелстват с власт и които желаят да няма надзор. Тази политическа система в този ѝ вид към този момент е изчерпана. Тя не действа добре. Промени се вършат в рецесии, с цел да тръгне обществото по нов път ". Така разяснява Тошко Йорданов по самодейността на Има Такъв Народ с референдум за смяна на системата и въпрос - дали да станем президентска, или да си останем парламентарна.

По думите му на референдум съгласно закона и съгласно конституцията могат да се слагат въпроси от компетенцията на нормално Народно събрание.

" Естествено, че екип от конституционни адвокати формулираха въпроса за референдума. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса. Той е дефиниран правилно и вярно. Той е от компетенцията на нормално Народно събрание ", акцентира Йорданов.

Според Йорданов политическата рецесия е реалност. " Промени са вършат в рецесии. В човешката история всички промени се вършат в рецесия. Защото рецесията настава, когато нещо не върви. Ние не бяхме ли в рецесия след 1989-а година след рухването на комунизма, когато променяхме Конституцията? В рецесии се взимат решения, с цел да тръгне обществото по нов път ", установи зам.-председателят на Има Такъв Народ.

" Конституцията, Слава Богу, е по този начин написана, че е разбираема за всеки един български жител. Не е належащо всеки от нас да има надълбоко юридическо обучение. Грубо казано - такова не се изисква и с цел да схванеш Закона за придвижване по пътищата. Всичко е простичко и разбираемо написано. Същото е и с Конституцията ", безапелационен е Йорданов.

" Проблемът е, че доста хора гравитират към една или друга политическа концепция. В това няма неприятно. Проблемът е, че се държат с всички останали, като че ли сме някакви туземци, които не могат да взимат решения и не трябва да взимат решения. И някаква политическа аристокрация взема решение каква е положително или неприятно ", разяснява Йорданов.

Тошко Йорданов разяснява и песента за някогашната началничка на кабинета на Кирил Петков, против която имаше остри реакции на отвращение от една част от обществото.

" Не може да има спирачки в политическата ирония. Един политик я получава тогава по отношение на това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За легла не е ставало дума, тъй като тя не е давала мотив ", разяснява по Нова телевизия Йорданов песента на сценаристите на Слави за Лена Бориславова.

 Годеникът на Лена Бориславова: Съдбата сложи на пътя ми невероятна Жена, която не се опасява Виж още

Йорданoв сподели още, че песента му харесва, както и че няма присъединяване в текста, като напомни, че екипът на Слави Трифонов през годините по същия метод е произвеждал ирония и по адрес на Бойко Борисов, и за Цецка Цачева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР