Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с

...
Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с
Коментари Харесай

Йорданов: Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат власт и да няма контрол

Парламентарната система възпроизвежда хора, които желаят да се облагодетелстват с власт и които желаят да няма надзор. Тази политическа система в този ѝ вид към този момент е изчерпана. Тя не действа добре.

Това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН ", разяснявайки въпроса с подписката, инициирана от партията му за референдум, с който Велико народно събрание да реши дали да станем президентска република или да останем парламентарна.

" Конституцията, Слава Богу, е по този начин написана, че е разбираема за всеки един български жител. Не е належащо всеки от нас да има надълбоко юридическо обучение. Грубо казано – такова не се изисква и с цел да схванеш Закона за придвижване по пътищата. Всичко е простичко и разбираемо написано. Същото е и с конституцията ", безапелационен е той.  

По думите му на референдум съгласно закона и съгласно конституцията могат да се слагат въпроси от компетенцията на нормално Народно събрание.

" Естествено, че екип от конституционни адвокати формулираха въпроса за референдума. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса. Той е дефиниран правилно и вярно. Той е от компетенцията на нормално Народно събрание ", акцентира Йорданов пред NOVA.

" Проблемът е, че доста хора гравитират към една или друга политическа концепция. В това няма неприятно. Проблемът е, че се държат с всички останали, като че ли сме някакви туземци, които не могат да взимат решения и не трябва да взимат решения. И някаква политическа аристокрация взема решение каква е положително или неприятно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР