Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции ще извика за

...
Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции ще извика за
Коментари Харесай

Държавата не е успяла да събере над 16 млрд. лева ДДС за последните 18 години

Парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации ще извика за чуване представители на Министерството на финансите и на Националната организация за приходите поради данните, че страната не е съумяла да събере над 16 милиарда лв. Данък добавена стойност за последните 18 години.

Данните за дължимия налог добавена стойност са предоставени публично от Национална агенция за приходите на Гражданско съдружие " Боец " посредством Закона за достъп до социална информация и са за интервала от 2000-та година до края на 2017-та. Християн Митев от " Обединени патриоти ", член на Комисията за наблюдаване на приходните организации, заяви за " Хоризонт ", че писмо или сигнал с сходни данни не е постъпвало в комисията, само че тя ще се самосезира и ще изиска чуване на виновните страни:
" За мен е по-важно да чуем мнението на Национална агенция за приходите, тъй като тя е органът, няма какво да се заблуждаваме, който реализира контрола и който би трябвало да блокира и да предотвратява сходни схеми ".
Георги Търновалийски от Българска социалистическа партия, заместник-председател на Бюджетната комисия, разяснява:
" Измамите с налог добавена стойност ги има в цяла Европа, само че ние се оказва, че сме водещи и в това отношение. Тези големи размери на несъбран налог добавена стойност е недобре функционираща администрация, недобро ръководство на приходите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР