Парламентарната Комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и

...
Парламентарната Комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и
Коментари Харесай

Комисията за контрол на службите вече няма да е с ротационен председател

Парламентарната Комисия за надзор на службите за сигурност, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия ще бъде конструирана по модела на останалите непрекъснати комисии, като се съблюдава съотношението сред числеността на парламентарните групи и ще има непрекъснат ръководител, взеха решение народните представители. 

Сгласовете на ГЕРБ Съюз на демократичните сили, Политическа партия Демократична България и Движение за права и свободи Народното събрание одобри смяна в правилника си, импортирана от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов. 

Досега Комисията се формираше на паритетен принцип (равен брой депутати от всяка парламентарна група) и се председателстваше на ротационен принцип за една парламентарна сесия съгласно числеността на парламентарните групи. Именно поради ротацията от началото на тази сесия за неин ръководител беше определен Николай Дренчев от „ Възраждане “.

В края на предходната седмица съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява, че е застрашена националната сигурност. Пеевски дефинира като „ скандал “ това, че отпред на комисията застава народен представител от „ Възраждане “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР