Парламентарната комисия по здравеопазване прие на първо четене Законопроект за

...
Парламентарната комисия по здравеопазване прие на първо четене Законопроект за
Коментари Харесай

Отпада задължителната карантина за Ковид

Парламентарната комисия по опазване на здравето одобри на първо четене Законопроект за изменение в Закона за здравето, с който отпадат наложителната изолираност и карантина при COVID-19, оповестява.

Документът е подсилен от Националната здравноосигурителна каса, Българския зъболекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на експертите по здравни грижи и от Българската асоциация на зъботехниците. Той беше признат единомислещо със 17 гласа „ за “ на първо гласоподаване.

С приемането на нормативния акт ще отпадне условието определянето на наложителна изолираност на лица заболели от и заразоносители на COVID-19, както това в сегашния миг е регламентирано в член 61, алинея 1 от Закона за здравето. Не се чака използването на плана на Закон за изменение на Закона за здравето да докара до нуждата от спомагателни финансови и/или други средства за физическите и юридическите лица. С приемането на нормативния акт ще отпадне условието за наложителна изолираност на лица, заболели от и заразоносители на

Проектът не вкарва и условия, произлизащи от правото на Европейския съюз.

А с 12 гласа „ за “, 5 гласа „ срещу “ и нито един „ въздържал се “ беше признато решението за приемане на процедурни правила за условия и реда за предложение на претенденти за подуправител на НЗОК, представянето и общественото обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по опазване на здравето, както и процедурата за избора от Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР