Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред единодушно прие

...
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред единодушно прие
Коментари Харесай

Вътрешната комисия промени закон, за да получат полицаите пари за дрехи от преди пет години

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред единомислещо одобри на първо четене промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които на служителите на реда, неполучили униформи ще бъде изплатена паричната им равноценност. Предложението бе на народни представители от ГЕРБ и пристигна ден откакто министър председателят Бойко Борисов даде обещание пари за униформи и унищожаване на лимита за гориво на полицейските коли на националното заседание на Министерство на вътрешните работи в понеделник.

Днес към този момент предложенията бяха подкрепени от депутатите от всички политически партии в комисията. Прогнозната сума е 29 млн.лв. за униформите на всички служители на реда за интервала от края на 2011 година до края на 2015 година, когато облекло не е раздавано поради непроведени търгове или тъй като публичните поръчки за тях не са завършили в границите на бюджетната година. Това изясни зам.-вътрешният министър Красимир Ципов.

За 2016 година ще бъдат раздадени униформи, защото през 2015 година е имало извършени поръчки и Министерство на вътрешните работи е сключило контракти с реализатори като е почнало производството и доставката на облеклото. Това е и повода да се постанова законова смяна - ведомството да може да даде пари на служителите на реда за годините, през които не са получили униформи и в същото време да получат такива за 2016 година

Зам.-министърът съобщи, че не е сюрпризиран от единодушието на депутатите в комисията, тъй като е заслужено служителите на реда да получат отплата за това, че страната за годините обратно във времето не е осигурила облекло.

Иначе цената му се дефинира от министър всяка година като сумите са приблизително по 400 лева на служител на реда. Първо ще се направи информация какво не са получили чиновниците на Министерство на вътрешните работи през годините обратно и ще се изплати сумата, планувана за съответната година, добави още Ципов.

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов съобщи, че смяната е съгласувана с финансовия министър и имало заделени средства, което няма да наложи актуализиране на държавния бюджет. " Структурите работят добре и можем да си го позволим ", добави Цветанов. Той съобщи още, че предходната година е имало още веднъж такова предложение, само че поради предварителните парламентарни избори не се е стигнало до него.

Депутатите от Българска социалистическа партия показаха удивление към бързината, с която предлагането е импортирано в комисия и вяра това да се случи и с препоръчаните от тях законопроекти. Те обявиха, че сега се замазва състояние и подсетиха, че е нужна работа по цялостна тактика за " оправяне образа на полицията ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР