Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроект за

...
Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроект за
Коментари Харесай

Комисията по отбрана одобри законопроект за военната помощ за Украйна


Парламентарната комисия по защита поддържа на второ четене законопроект за одобрение на Споразумението сред министерствата на защитата на България и на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, съобщи Българска телеграфна агенция.

" За " гласоподаваха 13 депутати, двама - " срещу ", а един - " въздържал се ".

В петък на първо четене в зала народните представители поддържаха законопроекта, като „ за “ гласоподаваха 130 депутати, а „ срещу “ - 36. Също в петък болшинството депутати гласоподаваха „ за “ план на решение за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна.

„ Надявам се това да бъде един първи стадий и да има следваща помощ, която България да окаже на Украйна “, сподели пред публицисти ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС). Основната част от военната помощ, която страната ни ще изпрати, е за отбрана на популацията и на обектите от въздушни офанзиви, изясни Гаджев. „ Помощта, която се отпуска, по никакъв метод не заплашва опциите на Българската войска да извършва своите конституционни отговорности или да понижава качествата ѝ “, съобщи Гаджев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР