Парламентарната Комисия по енергетика прие три законопроекта за изменение на

...
Парламентарната Комисия по енергетика прие три законопроекта за изменение на
Коментари Харесай

Енергийната комисия замрази с година либерализацията на пазара на ток за бита

Парламентарната Комисия по енергетика одобри три законопроекта за изменение на Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, с които отсрочи либерализацията на пазара на електрическа енергия за бита с една година - от 1 юли 2024 година за 1 юли 2025 година Промените бяха импортирани от парламентарните групи на " Българска социалистическа партия за България ", ГЕРБ-СДС и " ИТН ".

Според в този момент настоящите законови разпореждания в Закона за енергетиката промяната на електроенергийния пазар за битовите консуматори трябваше да стартира отчасти от 1 юли тази година. Оттогава се предвиждаше да отпадне ролята на Националната електрическа компания (НЕК) като публичен снабдител. Освен това базовата цена за семействата, която в сегашния миг се дефинира от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) като контролирана, трябваше да се дефинира от Министерският съвет.

Един от вносителите на измененията от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев сподели по време на съвещанието, че задачата не е да се анулира либерализацията за битовите консуматори, а единствено тя да се отсрочи с една година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР