Парламентарната група Продължаваме Промяната (ПП) внася проект на решение за

...
Парламентарната група Продължаваме Промяната (ПП) внася проект на решение за
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната внася проект на решение за намаляване на цените на горивата на вътрешния пазар

Парламентарната група " Продължаваме Промяната " (ПП) внася план на решение за понижаване на цените на горивата на вътрешния пазар. Това разгласи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Петков изясни, че дерогацията за вноса на съветски нефт, която бе контрактувана с Европейска комисия, влиза в действие след 5 декември.

До 5 декември дерогацията още не е влезнала в действие. Това значи, че всички европейски страни могат да вкарват съветски нефт, само че след 5 декември ние ставаме една от четирите страни в Европейски Съюз, които имат опцията да вкарват по-евтиния съветски нефт да се преработва в България и продуктите от тази преправка да остават единствено за вътрешния пазар, което действително ще даде и по-ниските цени, изясни Петков.

Важно е до тогава българското държавно управление да изготви явен механизъм ,

с цел да може тази опция, която нашето държавно управление съумя да контракти в Брюксел, да се отрази на крайните клиенти, разяснява Кирил Петков. 

Ето за какво в този момент сме подготвили характерни ограничения в това решение и се надяваме, че българското държавно управление до 5 декември ще ги извърши, сподели още Петков. 

Проекторешението планува разработване на механизъм за следене на пазара на горива в България ,

като по този метод се подсигурява ценовото преимущество на горивата, създадени от съветски недопечен нефт, въвеждане на условието преработката на съветски недопечен нефт в България да се прави единствено и само от компании, които са регистрирани на територията на България, и гарантиране, че облагите на тези сдружения ще остават тук, в България, изясни Венко Сабрутев.

По думите му от Политическа партия оферират още въвеждане на европейски правилник за незабавна интервенция за справяне

с високите цени на електрическата енергия посредством въвеждане на спомагателен налог за свръхпечалбите от нефтопреработването. Сабрутев изясни, че се планува потреблението на приходите от този налог за компенсиране на физическите лица, консуматори на горива в България. Това проекторешение е действително решение на казуса с високите цени на горивата и ще докара до спад на цените, сподели депутатът. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР