Парламентарната група (ПГ) на – “ (ПП-ДБ) ще гласува

...
Парламентарната група (ПГ) на  – “ (ПП-ДБ) ще гласува
Коментари Харесай

Кирил Петков: „Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да участват в заседанието на парламента в петък

Парламентарната група (ПГ) на „ – “ (ПП-ДБ) ще гласоподава за отменяне на ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката, само че това ще стане след локалните избори, съобщи пред публицисти в Ловеч съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че депутатите от групата на ПП-ДБ няма да вземат участие в изключителното съвещание на Народното събрание, планувано за петък.

„ Ветото би трябвало да се отхвърли, това е ясна промяна, която би трябвало да се случи. Тя е част от Плана за възобновяване и резистентност. От друга страна, също сме споделили, че в петък преди изборите, когато хората в цяла България би трябвало да създадат най-важните си решения кой да бъде техният градоначалник, е неуместно да им хвърляме прахуляк в очите с национални тематики “, разяснява Петков.

По думите му предизборни циркове в Народното събрание са безусловно ненужни и по тази причина няма да бъдат на това съвещание. „ Спокойно можем в зала да отхвърлим ветото незабавно след изборите. Няма да присъстваме, тъй като няма смисъл ", сподели още той.

Кирил Петков разяснява и тематиката с „ Лукойл “, като уточни, че от компанията се пробват да употребяват остаряла загуба, с цел да прикриват нови налози. " Те веднъж са заявили, че тази остаряла загуба не важи и би трябвало да си заплащат в цялостен размер налозите и ние това ще настояваме и ще те ще бъдат събрани. Министърът на финансите към този момент ги уведоми. Оттук нататък всички дружно ще кажем, че няма да допуснем с тези остарели загуби да се пробвате да покривате нови налози. Държавният надзор би трябвало да се упражни от Министерството на финансите. Ние, партиите, заставаме зад този метод ", съобщи той.

По думите му в служебното държавно управление, когато са внесли закона, са оставили една малка врата, която „ Лукойл “ употребява, само че ще бъде затворена. „ Вратичката е доста елементарна - дали да има нотификация в Брюксел, или не. Не, няма потребност от тази нотификация, тъй че да може да се употребява тази причина, с цел да не се заплащат налозите “, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Относно настояването на обединението вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова да дава ежеседмични писмени доклади за Шенген, Петков уточни, че това е главен приоритет за България и би трябвало да има ясна тактика по какъв начин да убедим Австрия и Нидерландия да ни поддържат.

„ Няма да стане от единствено себе си. Така че, фокусираме работата на Министерството на външните работи с това, че не може просто да стоим настрани и да чакаме някой да ни споделя „ не “. Трябва да действаме, уточни още Кирил Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР