Парламентарната група (ПГ) ГЕРБ-СДС внася днес промени в Закона за

...
Парламентарната група (ПГ) ГЕРБ-СДС внася днес промени в Закона за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предлага създаване на „карта на българина/българката“ за диаспората ни зад граница

Парламентарната група (ПГ) ГЕРБ-СДС внася през днешния ден промени в Закона за персоналните документи , с които се предлага основаване на карта на българина/българката за българската диаспора зад граница, разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от групата Радомир Чолаков.

Той разясни, че по този метод сънародниците ни в чужбина ще се почувстват " съвсем равни на българските жители ” да могат да влизат в страната, да оставят в родината си и да се употребяват от редица права.

От групата се надяват на цялостна поддръжка от останалите политически сили за проектозакона.

Предлагаме на българската диаспора да не издаваме на границата „ листчета с печатчета ” , както през вчерашния ден сподели министър председателят, добави Маноил Манев, а да се сътвори карта на българина. Както има карта за пребиваващи лица, други карти, посочи той. По думите му документи за карта на българина ще могат да се подават, както у нас, по този начин и зад граница във всяко консулство или посланичество на България т.е. да може да се подават документ и тук, у нас, като се съблюдава плануванаъа законова алтернатива за доказване на български генезис, изясни Манев. Той означи, че в законопроекта на ГЕРБ-СДС има включени детайли от този на Вътрешна македонска революционна организация, който мина на първо четене в 44-ото Народно заседание.

В петък ГЕРБ-СДС внесе промени в Закона за убежищата и бежанците, предвиждащи явен правилник по какъв начин се посрещат и " обработват ” бежанците - нещо, за което българското държавно управление не може към този момент 14-ти ден да разбере по какъв начин да се оправи с този въпрос, напомни Радомир Чолаков. Предложихме и цялостен закон за доброволчеството, добави той.
Всички виждаме, че страната е връхлетяна от поредност рецесии, мощно сме обезпокоени от обстоятелството, че ръководещото болшинство няма законодателни визии и стратегия по какъв начин да се оправим с тях, изясни законодателната самодейност на ГЕРБ-СДС Чолаков.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР