Парламентарната група на за България“ внесе предложение до председателя

...
Парламентарната група на  за България“ внесе предложение до председателя
Коментари Харесай

Росен Желязков да покани президента на клетвата на служебния кабинет, предлагат от БСП

Парламентарната група на „ за България “ внесе предложение до ръководителя на Народното събрание да предложения президента на Република България да участва на парламентарното съвещание, на което назначеният от него длъжностен министър-председател и служебните министри ще положат клетва, базирайки се на конституционните му пълномощия. Това оповестиха от пресцентъра на.

По-рано през днешния ден претендентът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в представи проект на структура и състав на длъжностен кабинет, а президентът  заяви, че ще насрочи избори „ две в едно “ на 9 юни – предварителни парламентарни избори и избори за Европейски парламент. Съгласно новоприетите промени в Конституцията президентът организира съвещания с претендента за длъжностен министър председател и с парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. 

Ние няма да участваме в консултациите, сподели депутатът от „ за България “ Георги Свиленски пред публицисти пред постройката на президентството. Не желаем да бъдем обвързвани със съставянето на този длъжностен кабинет, добави той и разяснява, че президентът е назначил допустимо най-партийно оцветения претендент за министър-председател. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР