Парламентарната група на Воля напусна заседанието на парламента заради присъствието

...
Парламентарната група на Воля напусна заседанието на парламента заради присъствието
Коментари Харесай

Хората на Марешки напуснаха парламента заради проф. Иво Христов

Парламентарната група на ”Воля ” напусна съвещанието на Народното събрание поради наличието на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов.
" Няма да допуснем нито един депутат обществено да наскърбява 80% от българския народ, наричайки ги дебили. Няма да допуснем да се принизяват историята и ролята на българския народ и страна при спасяването на българските евреи. Ще бъдем безкомпромисни и няма да отстъпим, до момента в който този човек не напусне Народното събрание, тъй като това е позор за парламентаризма ", съобщи в декларация водачът на партията Веселин Марешки

Преди дни Иво Христов съобщи пред симпатизанти, че " 80% от българския народ са дебилни ".

Марешки заявява, че парламентарната група ще напуща залата всякога когато депутатът от Българска социалистическа партия участва в Народното събрание.

Парадоксално, в случай че водачът на " Воля " и неговите депутати изпълнят заканата си, то Българска социалистическа партия ще има мощен коз против ръководещото болшинство. ГЕРБ и " Обединените патриоти " имат единствено 122-ма депутати от общо 240.

Присъствието на Христов и отсъствието на " Воля " би могло да сложи пред сериозен риск приемането на един или различен законодателен акт. През предходната седмица, когато Българска социалистическа партия не влизаше на съвещания поради изгонването на Корнелия Нинова от към този момент някогашния началник на Народното събрание Димитър Главчев, точно " Воля " осигуряваше кворума, защото Движение за права и свободи също отсъстваха.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР