Парламентарната група на ПП/ДБ реагира на обвиненията, че заместник-министър на

...
Парламентарната група на ПП/ДБ реагира на обвиненията, че заместник-министър на
Коментари Харесай

ПП/ДБ настоя ЦИК да реши как да се гласува

Парламентарната група на ПП/ДБ реагира на обвиняванията, че заместник-министър на електронното ръководство е за гласоподаване. На конференция на столичната улица " Кърниградска " някогашният министър председател и сегашен съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков разгласи, че е очаквал предизборни циркове преди локалните избори - то не било " Лукойл ", несъгласие на Закона за енергетиката, кодове, машини, 73 стотинки, 1 левче. ГЕРБ може да е трета политическа мощ след локалните избори и през целия ден не им се връзваме на номерата, сподели Петков.

Той посочи, че ПП/ДБ отстояват промените и ще се борят за тях. Осъзнаваме, че ние сме стожерите на смяната на България, съобщи той, като не отговори на въпрос дали " некоалицията " ще падне след абсурда за кодовете за машините.

Хората към този момент не могат да бъдат излъгани и никой не може да ги направи на простаци. Как ще наподобява ръководството - ще наподобява по същия метод, само че в случай че виждаме, че правилата се нарушават, няма да бъдем част от това, акцентира Кирил Петков.

Той добави още, че Пеевски нищо не може да промени, тъй като през микрофони да се дават условия дали да има книжен избор или не, е PR. Единствените, които могат да решат по какъв начин да се проведат идващите избори, са ЦИК. като маша, с цел да се вдигне интригата, счита още Петков.

ПП/ДБ не се опасяват да има напълно книжен избор, само че по-важното е всички хора да излязат да гласоподават. Вотът на българите е по-силен от всевъзможни измами и е време да си вземем градовете назад, безапелационен бе Петков.
 Тошко Йорданов желае в неделя да се гласоподава единствено с хартия
Тошко Йорданов желае в неделя да се гласоподава единствено с хартия

Корнелия Нинова упорства ЦИК да вземе решение

Христо Иванов добави, че софтуерът по този начин или другояче не регистрира изборният резултат и не могат да бъдат употребявани като операция. Всичко, което се приказва, не може да докара до имитация на изборите, сигурен е Иванов. Единственото, което вълнува ПП/ДБ, е изборите да бъдат извършени почтено и честно. Той прикани ЦИК и ДАНС да не бъдат оставяни да бъдат въвлечени в операцията преди локалния избор. Христо Иванов е сигурен, че всички изказвания ще се разпаднат, само че това ще се случи след локалните избори.

Иванов добави, че ПП/ДБ схващат отговорността, която носят, и знаят, че би трябвало да има ръководство. Има смисъл да се заплаща цената за ръководството, уточни той. Докато властта е допустима, колкото и да е тежка цената, ПП/ДБ ще бъда виновни и ще носят отговорност. Ако някой счита, че може да нападна ръководството без политически отговор, това може да наподобява добре на политическо равнище, само че на стратегическо ще понесем доста тежки последствия, предизвести Христо Иванов.

Той настоя, в случай че заместник-министърът на електронното ръководство е направил нарушавания, да си понесе отговорност.

Атанас Атанасов от своя страна прикани ЦИК да реши дали да. " Искам да прикани хората да не се поддават на костинбродската спекулация и да гласоподават ", прикани той.

Атанасов съобщи, че и други огромни общини, като дружно с Движение за права и свободи измислили подправената вест, че се готвят операции на локалните избори. Всичко потегля от митична информация от ДАНС, която е подписана от зам.-председателя на ДАНС. През парламентарния надзор след локалните избори ще се обясни за какво я е подписал зам.-председателят на ДАНС и къде е ръководителят.

Най-добре е ДАНС да не се занимава с локалните избори, настоя Атанасов и прикани ЦИК да реши по какъв начин ще се проведат изборите.

Бившият министър на електронното ръководство и сегашен народен представител от ПП/ДБ Божидар Божанов съобщи, че не може да се приказва за операции от машините за гласоподаване. Всичко, което има Министерство на електронното ръководство бе показано публично на партиите и обединенията. Всякакви изказвания, че нещо е снимано и записвано се разпадат, тъй като всички партии са имали достъп до всичко това в наличието на ЦИК. Единственото скрито нещо са паролите, които са написали членовете на ЦИК, които са останали в касата на ЦИК, а всичко друго е очевидна информация, която не може да повлияе на изборите, разяснява Божанов.

Скандалът сега е равностоен на скандал с изказвания за операции на изборите, защото чистачката е пуснала прахосмукачка към касата на ЦИК, където се държат паролите за кода на машините.
 Министерство на е-управлението: Машините на процедура са принтери и не подменят вота
Министерство на е-управлението: Машините на процедура са принтери и не подменят вота

Сигурността на машинното гласоподаване е обезпечена

" Слави Трифонов има един влажен сън - Кирил Петков и Асен Василев да бъдат задържани. Съжалявам, само че това няма да се случи ", съобщи още Кирил Петков. Въпросът бе следният - по какъв начин би дал отговор на водача на " ИТН ", който се надява един ден някогашният министър-председателят и сегашният финансов министър да бъдат задържани.

От своя страна Христо Иванов отбрани водачите на " Продължаваме промяната ". Той съобщи, че в случай че против ПП/ДБ се настояват корупционни практики, ще спомагат на службите да се изяснят. Нито един депутат от ПП/ДБ не е бил на председателския съвет, провел се в Партийния дом поради абсурда с кода за машините. Институциите би трябвало да си свършат работата и най-важното е ЦИК да си свършат работата, с цел да може да има почтени избори. Няма да се търси оправдание за неприятни резултати, сподели още Иванов. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР