Парламентарната група на ПП-ДБ подкрепя изцяло увеличаването на заплатите на

...
Парламентарната група на ПП-ДБ подкрепя изцяло увеличаването на заплатите на
Коментари Харесай

ПП-ДБ подкрепя изцяло увеличаването на университетските заплати, но да влезе в сила от 1 януари 2025 г.

Парламентарната група на ПП-ДБ поддържа напълно увеличението на заплатите на преподавателите в държавните висши учебни заведения, както и на стипендиите на докторантите, само че упорства това да се заложи по надлежния ред в Бюджет 2025 и да влезе в действие от 1 януари 2025 година

Предложеният Законопроект за изменение и допълнение на Закона за висшето образование в момента е противоконституционен, изрично съобщи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев. Народните представители от ПП-ДБ се опълчиха на процедурата и метода, по който беше прокарано изменението посредством политизиране на процеса.  

„ Гласувах срещу това предложение, тъй като смятам, че е погрешно да се ползва по този метод в този подтекст сред две четения. Предложение, направено в последния миг, е напълно в поддръжка на това да се натоварва бюджетът на страната. Изключително показателно е кой какъв брой милее за образованието “, сподели Мирослав Иванов, народен представител от ПП-ДБ, от трибуната на Народното събрание.

„ През последната седмица ГЕРБ предложиха спомагателни нови разноски за над 4 милиарда лева, без да споделят от кое място ще бъдат взети тези пари. Раздават на всеки, който изиска, стотици милиони, даже милиарди, само че не споделят от кое място ще бъдат финансирани тези разноски. Така се лъжат хората. Подобни средства няма от кое място да се намерят. Така че, този популизъм би трябвало да бъде спрян. Вероятно това е офанзива против финансовия министър, само че цената е доста висока. Цената е, че се подкопава бюджетът, подкопава се страната. Днес ръководят едни, на следващия ден – други. Но би трябвало страната да ни е по-важна от сходни пристрастености “, съобщи изрично Мартин Димитров, народен представител от ПП-ДБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР