Парламентарната група на ПП-ДБ няма да подкрепи кандидатурата на Момчил

...
Парламентарната група на ПП-ДБ няма да подкрепи кандидатурата на Момчил
Коментари Харесай

ПП-ДБ предупредиха ГЕРБ за политически последствия, ако подуправителят на НЗОК бъде избран с помощта на Възраждане

Парламентарната група на ПП-ДБ няма да поддържа кандидатурата на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК.

Съпредседателят на парламентарната група Кирил Петков изясни, че в секретното деловодство на Народно събрание има отчет на ДАНС, който " приказва против този претендент, приказва за лобизъм за частни лечебни заведения от негова страна ".

Именно поради тези подозрения ПП-ДБ са изрично срещу кандидатурата на Момчил Мавров.

Позицията им е била разисквана с ГЕРБ, само че все пак кандидатурата е влезнала в пленарна зала с гласовете на „ Възраждане “.

Това се случва макар уверенията сред сътрудниците в ръководството, че няма да вземат решения със съдействието на партията на Костадин Костадинов.

„ На базата на това, което споделят от „ Възраждане “, той може да бъде определен като депутатите на Костадин Костадинов не вземат участие в гласуването. И поради изискванията, сложени точно от ГЕРБ Движение за права и свободи да не се прокарват решения със съдействието на „ Възраждане “, те пред очите ни ще създадат тъкмо това, " разяснява Христо Иванов.

Той съобщи, че ПП-ДБ няма да поддържат кандидатурата на Момчил Мавров поради подозрения в корупция и в случай че той въпреки всичко бъде определен с поддръжката на „ Възраждане “ – " това ще има съответните политически последици ".

Кирил Петков стимулира отхвърли да поддържат Мавров, тъй като вършат всичко допустимо за претендентите, които се предлагат, да няма подозрения за корупция, отчети в ДАНС или проктуратурата.

" Всички страдат от това, че в здравната система има хора, които източват и лобират, а тези средства не отиват при българските жители. Ето за какво, единствено при подозренията за лобизъм в този отчет, който е възложен и на Народното събрание, не бихме позволили риска от недофинансиране на лечебните заведения и здравето на българските жители, " съобщи Петков.

Темата за избора на подуправител на НЗОК провокира скандал сред него и ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и даже наложи спиране на парламентарното съвещание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР