Парламентарната група на Изправи се! Мутри вън! няма решение дали

...
Парламентарната група на Изправи се! Мутри вън! няма решение дали
Коментари Харесай

Мария Капон: Може би предсрочните избори са единствената алтернатива

Парламентарната група на " Изправи се! Мутри вън! " няма решение дали ще поддържа държавно управление, което биха предложили от Българска социалистическа партия, в случай че решат да осъществят третия мандат.

Това съобщи в " Още от деня " националният представител от " Изправи се! Мутри вън! " Мария Капон. Тя сподели, че нейното персонално мнение е, че не би подкрепила подобен кабинет.

Капон означи, че сега има доста значими тематики за страната.

" Мерките на държавното управление са до края на май. Ние от парламентарната група имаме импортиран законопроект върху изменение и допълнение на изключителното състояние. Искаме да подсигуряваме на българските пенсионери 50-те лв. до края на годината. Харчовете, които тези хора имат, не завършват с един мандат ", съобщи Капон.

Тя уточни, че в сряда ще има бюджетна комисия, на която ще се прегледат значимите промени, които касаят и бизнеса. Актуализацията на бюджета е значима, с цел да могат да продължат даже и противоречивите ограничения в поддръжка на бизнеса.

По мотив негласуването на дневния ред за работата на Народното събрание през вчерашния ден от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, Мария Капон разяснява, че добре познава тези похвати, защото е била народен представител по време на тройната коалиция и е следила сходни сюжети.

" Никой от нас ( " Изправи се! Мутри вън! ", " ИТН " и " Демократична България " ) не си е правил илюзията, че с 92 гласа може да не чакаме това, което се случи. Затова " ИТН " толкоз изрично отхвърлиха мандата. Затова може би предварителни избори са единствената опция ", сподели още тя.

Мария Капон разяснява и признатите през днешния ден текстове в Изборния кодекс, като акцентира:

" Днес победиха свободата и гражданските права! Българските жители в чужбина ще могат да вършат секции и да гласоподават на идващите избори ".

По мотив на решението да се гласоподава с машини, тя изрази вяра, че за идващите избори, когато и да са те, машините ще имат добра сертификация и няма да основават проблеми на процеса.

По думите ѝ, признатите през днешния ден решения в Изборния кодекс са тези дребни промени, които водят до огромната смяна.

" За мен е чест да бъда измежду тези хора, тъй като ние се опитваме да отворим пътя на модерната България на знанието, която в действителност да влезе в 21-ви век ", добави тя.

Капон напомни, че е дадена и опцията жителите, които по някаква причина не могат да упражнят гласа си посредством машина, да могат да го създадат с хартия. Такава опция е планувана със съответните заявления.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР