Парламентарната група на Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласува за

...
Парламентарната група на Изправи се БГ! Ние идваме!“ гласува за
Коментари Харесай

Ние гласувахме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври

Парламентарната група на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ гласоподава за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври 2021 година, само че депутатите взеха решение да бъде реалност от 25 декември 2021 година С преизчисляването приблизително пенсиите ще се усилят с 15 %, а за най-ниските пенсии нарастването ще бъде към 24 %. Това значи, че от 25 декември минималната пенсия става 370 лева

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в Народното събрание по отношение на признатата дефинитивно актуализация на бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО).

" Парламентът одобри през октомври, ноември и декември всички пенсионери, без значение от типа и размера на пенсия, да получават в допълнение 120 лева добавка ", добави Манолова.

" Прие се и предлагането на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ от 1 октомври 2021 година майчинството през втората година да бъде 650 лева ", сподели тя.

" Ние сме внесли и предложение за преизчисляване на обществените пенсии за неработоспособност на хората с увреждания. За хората със 70 % до 90 % увреждане нарастването ще бъде с 25 лева, а за над 90 % увреждане – над 40 лева Ще защитим това наше предложение и имаме увещание от всички народни представители, че ще го поддържат ", поясни още Манолова.

Тя акцентира, че обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " стои зад преизчисляването на пенсиите по метода, по който го предлага служебният кабинет. " Това е първото заслужено предложение след 2008 година Възрастните хора на България бяха неглижирани, изоставени и подценени. 12 години от ГЕРБ не направиха нищо за пенсионерите и в този момент, когато има държавно управление, което предлага преизчисляване на пенсиите, от ГЕРБ са срещу ", съобщи Манолова от парламентарната естрада по време на дебатите за актуализацията на бюджета на ДОО.

По-рано през днешния ден пред Нова телевизия тя бе безапелационна, че „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ ще поддържа и добавката от 120 лева до края на годината, и преизчисляването на пенсиите от 1 октомври.

" След като предходната година ГЕРБ са си разрешили 3,1 милиарда лева по необезпечени контракти за „ ин хаус “ и са дадени задатъци по тях, пенсионерите не са разходът, който ще „ бутне “ бюджета. Пари има, тъй че дано се погрижим за най-уязвимите ", сподели още Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР