Парламентарната група на ГЕРБ-СДС отговори на критиките на бившия премиер

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС отговори на критиките на бившия премиер
Коментари Харесай

Делян Добрев обвини кабинета, че е на хранилка в "Лукойл"

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС отговори на рецензиите на някогашния министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков, че се работи на коляно по законите за " Лукойл ". Отново на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната комисия по енергетика  Делян Добрев съобщи, че хранилката на " Лукойл " се оказва много по-голяма, в сравнение с ГЕРБ допуска.
 
На хранилката има ръководители на парламентарни групи, членове на кабинета и министри, съобщи Делян Добрев, въпреки и да не уточни имена. За първи път се случва кабинетът, министрите и министър председателят да неодобряват съвещание на Народното събрание, било то и изключително, подлага на критика Добрев реакцията на ПП-ДБ. Той акцентира, че не може да разбере за какво единствено преди месец точно от ПП-ДБ са упорствали на този закон точно като значим за ПВУ. Сега съвещанието на Народното събрание е нужно поради наложеното несъгласие от президента Румен Радев върху Закона на енергетиката.
 
Явно Законът за енергетиката и Планът за възобновяване не са значими за ПП-ДБ, счита Добрев, веднага като не желаят изключително съвещание на законодателния орган.
 
Според Добрев съпротивата е поради един текст, който гласи, че от 31 октомври държавното управление би трябвало да стартира да събира пари от " Лукойл " по близо 3 млн. лева дневно и да ги разпределя на хората по програмата - това са въпросните 73 стотинки отстъпка за литър гориво, изясни Делян Добрев. Генерираните средства в " Лукойл " щели да разрешат отстъпката от 73 стотинки за литър гориво, изясни депутатът от ГЕРБ, съгласно който 5 месеца длъжностен кабинет и 5 месеца работа на постоянното държавно управление на " Промяната " в действителност не извършват закона.
 
" Кирил Петков се е объркал за доста неща - че няма текстове за 73-те стотинки. Вероятно не са го забелязали, с цел да не се стресират в този момент или просто е спал ", разяснява Добрев. Ако има отплата от 73 стотинки за литър гориво, ГЕРБ-СДС няма да упорстват за лишаване на дерогацията от " Лукойл ". Иначе съгласно групировката на Бойко Борисов 7 дни не е малко време за лишаване на дерогацията на съветски нефт.
 
По думите му, в случай че не се отхвърли ветото върху Закона за енергетиката, се подаряват едни 3 млн. лева всеки ден на " Лукойл ". Делян Добрев се надява на идващите срещи с ПП-ДБ да има протокол и медии, с цел да се следи какво се е схванала " некоалицията ".
 
" Участваме в разнообразни срещи с " Промяната ", тъй като през вчерашния ден говорихме едно, един час по-късно друго, а през днешния ден не остана нищо от това, което се разбрахме ", неудовлетворен е Делян Добрев. Ако няма съвещание на Народното събрание и не успеем да отхвърлим ветото на президента, това значи, че ветото ще остане за някое време след изборите. Така се дават още седмици на " Лукойл ", посочи шефът на енергийната комисия.
 
Преди това Делян Добрев заяви, че изключително съвещание в петък, 27 октомври ще има, счете обаче, че без поддръжката на ПП-ДБ депутатите не могат да отхвърлят ветото на президента върху Закона за енергетиката, защото са нужни 121 гласа, а ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи имат единствено 105 гласа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР