Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да влиза повече в пленарната

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да влиза повече в пленарната
Коментари Харесай

ГЕРБ напускат НС, ще се върнат в зала само, за да отхвърлят кабинета `Василев` -

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да влиза повече в пленарната зала и няма да поддържа кворума. Депутатите от партията на Бойко Борисов ще се върнат единствено, с цел да гласоподават " срещу " възможния проектокабинет на Асен Василев.

Това заяви председателката на групата Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание. Причина за решението ѝ е нефункционалният парламент. По думите ѝ през вчерашния ден депутатите са слушали единствено отчети (Става дума за отчетите на Омбудсмана за 2020 година и 2021 година, те бяха сложени преди поисканото от Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС разглеждане на измененията в Изборния кодекс. Четенето им продължи съвсем до 14 ч. - краят на пленарния ден, и по този начин времето не доближи за следващия опит за връщане на хартиените бюлетини - б.а.).

Атанасова добави, че народните представители през днешния ден са изгубили повече от час пленарно време за процедури и това е доказателство, че Народно събрание не работи. (По искане на ГЕРБ-СДС през днешния ден в Народно събрание се изслушват министър председателят в оставка Кирил Петков и енергийният министър в оставка Александър Николов. Двамата дават отговор на въпроси за доставката и цената на природния газ. Във връзка с тези въпроси двамата входирали секретни документи, поради което ръководителят на Народно събрание Мирослав Иванов съобщи, че чуването ще е закрито. Това предизвика ръководещи и съпротива да дадат старт на следващата конкуренция по декламаторски умения, която продължи повече от час. Най-активни в това упражнение бяха точно депутатите от ГЕРБ-СДС - б.а.)

На брифинга в Народно събрание някогашният енергиен министър Теменужка Петкова съобщи, че няма нищо секретно в документите, а закриването на съвещанието цели да скрие значима информация от жителите. Съпартиецът ѝ Делян Добрев беше по-краен и съобщи, че цената на газа ще продължи да се подвига, просто тъй като газ няма. По думите му кабинетът на Кирил Петков е заложил " бомба " за служебния кабинет на Радев и " нуклеарна глава " за идващото постоянно държавно управление. Той твърди, че може да бъде въведен ограничаващ режим на газа и това да докара до рецесия за бизнеса и топлофикациите. Добрев съобщи още, че " Чирен " е цялостен на 30%, при изискуеми от Европейски Съюз 80%. На въпрос какво решение ще предложат той не даде отговор и сбито добави, че мъртъв човек не може да бъде възроден. Депутатът не изключи опцията идващ длъжностен кабинет да ревизира заплащането в рубли за съветски газ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР