Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла официално в деловодството на

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла официално в деловодството на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС са внесли кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла публично в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Димитър Радев за шеф на Българската национална банка (БНБ), излиза наяве от интернет страницата на Народното събрание. Предложението е импортирано през вчерашния ден от ръководителя на парламентарната група Десислава Атанасова.

От юли 2015 година досега Димитър Радев е шеф на Българска народна банка, като е определен от 43-ото Народно заседание за 6-годишен мандат. Той е член на Генералния съвет на Европейската централна банка и на Генералния съвет на Европейския съвет за систематичен риск, както и шеф за България в МВФ.

В претекстовете на вносителя се показва, че в мандата на Радев се реализира най-мащабния обзор на качеството на активите на банките в България. Отбелязва се също, че на 29 юни 2018 година Димитър Радев като шеф на Българска народна банка дружно с финансовия министър към този миг изпращат взаимно писмо за желанията на българските управляващи за присъединение към ERM II и Банковия съюз. Според ГЕРБ-СДС Радев има нужното обучение, потвърден професионален опит и обществена известност за заемане на длъжността шеф на Българска народна банка.

До момента другата публично импортирана кандидатура за шеф на Централната банка е на Любомир Христов, повдигнат от ПГ на " Възраждане ".

Очаква се " Продължаваме Промяната " също да има личен претендент за шеф на Българска народна банка. Това съобщи преди дни финансовият министър Асен Василев. Той обаче не удостовери, нито отхвърли дали името на предходния претендент за поста Асен Гюров е евентуална кандидатура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР