Парламентарната група на ГЕРБ- поиска оставката на председателя на енергийната

...
Парламентарната група на ГЕРБ- поиска оставката на председателя на енергийната
Коментари Харесай

ПГ на ГЕРБ-СДС иска оставката на шефа на енергийната комисия

Парламентарната група на ГЕРБ- изиска оставката на ръководителя на енергийната комисия Радослав Рибарски.

Причината е неналичието на отчет по импортираното от опозицията проекторешение за държавна помощ поради скъпия ток на общини, лечебни заведения, детски градини, учебни заведения и вероизповедания. Предложението на ГЕРБ- бе отхвърлено във вторник в отрасловата комисия.

От парламентарната група настояха въпреки всичко настояването за обезщетения да бъде прегледано в пленарната зала, само че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев отхвърли. Депутатите на ГЕРБ- заподозряха, че съзнателно не е бил импортиран отчетът на комисията. Това породи разногласия в зала, като тематиката се придвижи и в коридорите на Народното събрание.

Зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ- Росица Кирова изясни на брифинг, че съвещанието на комисията е завършило в 12.00 ч. и е имало време да бъде направен отчет, с цел да може точката да влезе в дневния ред през днешния ден.

От ГЕРБ- насочиха рецензия, че Народното събрание гледа законопроекти, които не засягат проблемите на хората. Всички виждате какъв брой е огромно разминаването в дневния ред на Народното събрание и на обществото, съобщи Кирова.

Жечо Станков от ГЕРБ- добави, че рецесията с цената на електрическата енергия е главната тематика за обществото. В дневния ред виждаме законопроекти, които не са гласувани от настоящия Министерски съвет, а са подписани от министър-председател Стефан Янев, разяснява той. И изрази мнение, че това изобщо не дава отговор на условията на Народното събрание.

Той прикани да не се разделят общините по партиен принцип. По думите на депутата, всички кметове страдат от скъпия ток.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР