Парламентарната група на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за

...
Парламентарната група на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за
Коментари Харесай

Парламентарната група на ДПС подкрепя падането на дерогацията на руския петрол на „Лукойл“

„ Парламентарната група на Движение за права и свободи ще поддържа предлагането на ГЕРБ за преустановяване на дерогацията за преправка на съветски нефт на „ Лукойл Нефтохим Бургас “, тъй като това е въпрос от стратегическо значение за България и българските жители. Това съобщи Делян Пеевски в позиция, изпратена до медиите. Ето какво написа в нея.

„ Гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае доста ясно на чия страна са парламентарните партии и обединения – на страната на жителите и евроатлантизма или на страната на „ Лукойл “, Русия и финансирането на войната против Украйна.

Въпреки подхванатите ограничения и дейности за осъществяване на санкционния режим, натрапен от Европейски Съюз, работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към опазване на монополното си състояние на българския пазар, което се отразява отрицателно върху хората и бизнесите и не извършва уговорките си към бюджета на страната, с което ощетява фиска.

Очакваме от способените органи да подхващат нужните дейности за бързо определяне на обстоятелствата и събитията, свързани с рафинерията и активността й.

Още в понеделник ще пожелаеме отчети от шефовете на митниците и Национална агенция за приходите, с които да осведомят Парламента какво се случва в „ Лукойл “ – заобикалят ли се глобите, заплащат ли си налозите. Остават открити въпросите за назначението на необикновен представител и по какъв начин страната си извършва правата като владетел на златната акция, посредством своя представител в Надзорния съвет на „ Лукойл “.

Задължение на държавното управление е да отбрани националния интерес и българските жители.

Като част от евроатлантическото болшинство в Народното събрание ще настояваме за ефикасни, решителни и бързи дейности от страна на изпълнителната власт “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР