Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени. Те са на

...
Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени. Те са на
Коментари Харесай

От ДПС обявиха, че подготвят конституционни промени

" Парламентарната група на Движение за права и свободи приготвя конституционни промени. Те са на фаза работа с специалистите по заданието и ще включват условията и рекомендациите на нашите европейски сътрудници ".

Това сподели пред публицисти на брифинг в Народното събрание Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

По думите му втората група законодателни начинания ще бъдат по отношение на антикорупционното законодателство.

" Позицията на партията ни от доста години е, че най-важната борба с корупцията е премахване на изискванията за реализиране на такава, а това би трябвало да стартира от законодателството ", посочи той.
Хасан Адемов изясни за какво някои пенсии са намалели и напомни заричане на финансовия министър
„ Стигнахме дотук, тъй като по предложение на ръководещото болшинство, Ковид добавката е 60 лв., а не 120 лв.. Ние смятахме, че...
Прочети повече
Цонев добави, че работят и по план за изменение на Закона за публичните поръчки.

" Разбрахме от изпълнителната власт, че в предни мандати са реализирани поръчки по процедурата ин хаус, която била позволена от Европейски Съюз, само че тук в България през нея се осъществявали корупционни практики. Тъй като виждаме, че държавното управление е заето с други работи, ние ще му оказваме помощ и нашият план ще отстрани опцията за ин хаус процедури ", изясни Цонев с едвам доловима подигравка.

Движение за права и свободи ще предложи и промени в Закона за обществените разноски за разноските на изпълнителната власт да бъдат изцяло транспарантни и да минават през глобата на Народното събрание. " Ако би трябвало да го кажем на всекидневен език, да затворим опцията " разноски през джипката " ", посочи зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи.

Сред другите им законодателни оферти ще има и антикризисни ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса. От Движение за права и свободи ще внесат и промени в Закона за горите с концепцията да не бъдат употребявани дърветата за огрев като " бухалка за политически напън ". " Нашият електорат е доста тежко потърпевш и по време на ръководството на ГЕРБ, и по време на ръководството на Рашков от тези технологии ", приключи Цонев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР