Парламентарната група на Демократична България ще обяви следващата седмица дали

...
Парламентарната група на Демократична България ще обяви следващата седмица дали
Коментари Харесай

ДБ: Ще кажем дали подкрепяме кабинета другата седмица: ИБГНИ: Има такива шансове

Парламентарната група на " Демократична България " ще разгласи идната седмица дали ще поддържа препоръчаното от " ИТН " държавно управление. Това разгласи след съвещание на групата нейният ръководител Христо Иванов.

Той разяснява, че до идната сряда имат време за размишление, а до тогава мандатът би трябвало да бъде върнат на президента, след което да бъде импортиран за гласоподаване в Народното събрание.

" Нямаме решение, тъй като ние сме демократична коалиция и би трябвало всички партии в своите органи да си вземат решение, а това ще отнеме време ", разяснява Иванов пред публицисти и добави, че упованията им са точно идната сряда проектокабинетът да бъде импортиран в Народното събрание.

Лидерът на " Да, България ", който по-рано не отиде в срещата с партията на Слави Трифонов, тъй като " не взе участие в инсценировки ", сподели още, че следва полемика по оповестените имена за министри от проектокабинета. Относно номинирания за правосъден министър Момчил Иванов (адвокат от Велико Търново - б.р.) , Иванов съобщи, че по време на съвещанието на парламентарната група са коментирали единствено постовете му във Facebook, в които се приказва за " майкопродавци " .

На въпрос по какъв начин го прави оценка, Иванов съобщи: " Ще го оценим като част от целия пакет, който се предлага, дружно с крайното решение ".

" Шансове има ", по този начин пък отговори Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " на въпрос пред Българска национална телевизия допустимо ли е да поддържат кабинета на Има Такъв Народ.

" От Има Такъв Народ ни демонстрираха мултимедийна презентация, с по два реда за всеки претендент, изгледахме я и си тръгнахме. Ще обсъждаме и хората, някои от претендентите са безусловно непознати, най-малкото ще отнеме време да проучим кои са и какво са правили . Ние влезнахме в политиката по избрани аргументи. Трябва да преборим врага, тъй като корупцията към момента е реалност. Това е комплицирана сложна война, която ние би трябвало да водим ", сподели още той.

Попитан счита ли, че препоръчаните за вътрешен министър Петър Илиев и за правосъден - Момчил Иванов, биха могли да се оправят, Хаджигенов отговори: " Да ви кажа, почтено по-скоро не, не виждам този пламък, този яд, тази подготовка да се бориш с ламята ".

Накрая той акцентира:

" Настояваме изрично да подпишем съглашение, което ще даде насоки какво ще прави това държавно управление с Народното събрание. Идеята за нашето влизане в политиката е да създадем смяна. Всеки от нас ще реши независимо по какъв начин да гласоподава. Нашата парламентарна група чака продължението. Очакваме да чуем мнение за съглашението, в случай че ще има такова, би трябвало да се създаде. Аз съм безапелационен - съглашение би трябвало да има ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР