Парламентарната група на "Демократична България" обърна хода на преговорите за

...
Парламентарната група на "Демократична България" обърна хода на преговорите за
Коментари Харесай

Обрат на преговорите: Демократична България вече иска споразумение, че ГЕРБ и ДПС ще са далеч от управлението

Парламентарната група на "Демократична България " обърна хода на договарянията за бъдещо ръководство в сряда (28 юли), като изиска съглашение, което да подсигурява, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат държани настрани, както и сложи няколко условия за поддръжка на препоръчаното от "Има подобен народ " държавно управление.
В предходните два дни договарянията на експерните групи вървяха с нюанси, само че "без особени разлики ", само че и с неизясненост по какъв начин ще бъдат доказани целите, по които би трябвало да бъде реализирано обединяване за гласоподаване на държавно управление. След изявлението на Иванов, ръководителят на групата на "Изправи се.БГ! Ние идваме! " Мая Манолова също удостовери позицията на групировката, че не би трябвало да има въздействие на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Дали "Демократична България " ще поддържа държавно управление зависи от това дали то може да се оправи с корупцията, която по думите му е фундаментален проблем на националната сигурност и унищожава републиката, разгласи от името на парламентарната група Христо Иванов в пленарна зала. За обединяването включването на Движение за права и свободи в диалозите е "сериозен проблем ", защото бъдещото ръководство би трябвало да предлага стратегия в парламентарна настройка, която да обезпечи отдалеченост от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
"Тези две политически обединения са пленник в своите ядра на две проведени корупционни групи - към Борисов и към това, което назоваваме Сарая - вратата, от която влиза корупцията ", сподели Христо Иванов. По думите му през 2013 година сме гледали "как двата тигъра ГЕРБ и Движение за права и свободи се сблъскват, само че те взаимно се пробваха да се легитимират и да скрият мръсната загадка на своята съгласуваност ", сподели той, като загатна и съглашение, което да подсигурява, че двете партии ще са на отдалеченост от ръководството.
"Демократична България " има няколко условия за поддръжка на държавното управление - да се освободи от корупция държавността; да има явен ангажимент за промяна в правораздаването и смяна в Конституцията и обща визия за изчистване на регулаторите и службите от "корупционни калинки "; да се почисти финансовата система от мръсни пари; да се одобри пакет от ограничения, свързани със глобите по "Магнитски ", както и явен проект за деяние при нова Коронавирус вълна.
"Личният състав на кабинет да бъде селекциониран доста деликатно от хора, които притеглят доверие, само че не повдигат въпроси ", сподели Христо Иванов. Според него би трябвало да се направи изпитание в постоянното държавно управление да се привлекат служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, тъй като се употребяват с огромна социална поддръжка.
След него приказва ръководителят на групата на "Изправи се.БГ! Ние идваме! " Мая Манолова, която разгласи, че условия за поддръжка на бъдещото ръководство са дейности за промяна на основния прокурор Иван Гешев и Висшия правосъден съвет, проверка на държавните управления на Бойко Борисов, преизчисляване на пенсиите от 1 октомври с минимална пенсия от 369 лева и по-големи помощи за млади фамилии и деца и други По думите й хората желаят държавно управление на смяната, което да бъде излъчено от най-голямата парламентарна група, подкрепено от партиите на митинга без да имат въздействие ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР