Парламентарната група на БСП за България внесе искане за иницииране

...
Парламентарната група на БСП за България внесе искане за иницииране
Коментари Харесай

БСП внесе 74 подписа за референдум трябва ли парламентът да ратифицира Истанбулската конвенция

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " внесе искане за иницииране на референдум с въпрос " Трябва ли българското Народно заседание да ратифицира така наречен Истанбулска спогодба? ", което е подкрепено от 74 депутатски подписа. Мотивите - ръководещите се повалили в напъните си да проведат публичен спор по тематиката, а по време на акцията за референдума народът, в чиито ръце е властта, ще е наясно с конвенцията. Това разгласи през днешния ден зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев.

По закон депутати имат право да предизвикват референдуми, само че крайното решение за провеждането им е в ръцете на Народното събрание. По-рано през днешния ден ГЕРБ разгласи, че ще отсрочи ратификацията на Истанбулската спогодба, само че не се отхвърля от нея.

" В точка 53 в обяснителния отчет към конвенцията написа: " В светлината на тази правосъдна процедура създателите са желали да прибавят следните учредения за недопустимост на дискриминация, които са от огромно значение за предмета на конвенцията ". И тук са изброени хората, които попадат под тази спогодба. Това включва някои категории лица като да вземем за пример транссексуални, транвестити, травестити и други групи хора, които не дават отговор на това, което обществото е определило като прилежащо на категорията мъже и дами ", сподели депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев. Според него Цветанов, поради който той напомни, че България е осъждана седем пъти в Страсбург, бил излъгал.

" И един въпрос желая да задам на Цветан Цветанов - в случай че се одобри конвенцията, той коя от тези три фигурки се припознава, че ще бъде ", попита Стоян Мирчев и сподели фотография с три фигурки - на мъж, на жена и композиция сред двете фигурки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР