Парламентарната група на БСП за България поиска военният министър Тодор

...
Парламентарната група на БСП за България поиска военният министър Тодор
Коментари Харесай

БТР-ите за Украйна гърмят като черешовото топче* в НС

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " изиска военният министър Тодор Тагарев и вътрешният министър Калин Стоянов да се явят в Народното събрание. Причината е, че левите желаят да чуят мнението на МВР-шефа и на военния министър по тематиката за даването на военно-техническа поддръжка за Украйна.

От трибуната на Народното събрание Иван Иванов уточни, че в случай че се дадат БТР-ите на Украйна, ще има още порция български жители за ликвидиране в украинския уебсайт " Миротворец ", в който политици, общественици, публицисти, жители и учени са оповестени за врагове на украинската страна.

Атанас Зафиров пък изиска Тагарев да отговори на въпросите на депутатите има ли недоразумение сред МО и Министерство на вътрешните работи за метода, по който да се завърши дарението към Украйна.

Николай Дренчев от " Възраждане " изиска в Народното събрание да се явят и службите - ДАНС, Държавна организация " Разузнаване ", " Военно разузнаване " и Националната работа за защита (НСО). Депутатите отхвърлиха предлагането на юрист Петър Петров от " Възраждане " да се премине към закрито съвещание, в случай че службите се явят в Народното събрание.

Малко преди този момент народните представители отхвърлиха предлагането на " Българска социалистическа партия за България " планът за решение за оказване на военно-техническа поддръжка за Украйна да отпадне от дневния ред на законодателния орган. Депутатите гласоподаваха с 51 гласа " за ", 144 гласа " срещу " и без " въздържали се ". Дори и при поисканото прегласуване от страна на левите, то не срещна поддръжката на болшинството - 50 гласа " за " и 139 гласа " срещу ".

" И черешовото топче, и едни самолети от Омуртаг ги забравихме ", подигравателен бе аленият народен представител Борислав Гуцанов. Депутатите отхвърлиха и предлагането на " Възраждане " точката да бъде предавана директно по БНТ1.
 Социалистите демонстрираха умения по жонглиране с дневния ред на Народното събрание Обновена
Социалистите демонстрираха умения по жонглиране с дневния ред на Народното събрание

Повече от три часа Народно събрание не можа да стартира работа

Тъй като малко на брой българи фактически са осведомени с ехтежа на черешовите топчета, ви предлагаме описанието от патриарха на българската литература Иван Вазов, " Под игото ":

Боримечката одобри с удоволствие новата задача. Той попита какво би трябвало да каже, запомни го хубаво и отиде на срещната височина, по-близо до града. Па се изправи там във всичката си гигантщина, напъна гърдите си напред, дигна главата нагоре, разтвори необятно челюстите и викна провлечено:

- Хора бре! Да знаете, че ще пукне топчето, с цел да го опитваме, майка му остаряла... та да се не плашат дамите и дечурлигата, ами безгрижен да си бъдат... Читаци няма по никакъв начин още... Не се видят читаци, майка им остаряла!

Той повтори това известие още няколко пъти, през една минута отмора... Делчо секна огън, възпламени огромен пай прахан, забучи го на един дълъг кол и приближи към гъзера на топа. Праханта се разпаляше и пушеше; сини облачета пушек се извиваха из въздуха... В трепетно очакване на гърмежа въстаниците поотбягнаха надалечко, други легнаха в окопите, с цел да не видят нищо, някои дори си запушиха ушите с пръсти и замижаха. Няколко секунди минаха в извънредно, неизразимо напрежение на нервите... Синият пушек все се пушеше над фитила, само че не успяваше да го възпламени. Сърцата биеха до пукване. Това трудно положение ставаше нетърпимо... Най-после, по фитила прехвърча бяло пламъче, запуши се и той и незабавно топът издаде някакъв безсилен, ядосан, пресипнал тон, като по кое време чупиш суха дъска, нещо обичайно на остра кашлица, и се покри с гъст облак пушек... От тая кашлица топът се цъфна, а джепането си изхрачи единствено няколко разкрача надалеч... Мнозина от налягалите въстаници дори не чуха гърмежа му...

Някой си, на смях или в действителност, сподели, че той бил вземал тоя звук за звук, излязъл из нецензурния канал на Ивана Боримечката...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР