Парламентарната група на БСП внася проект за решение за създаване

...
Парламентарната група на БСП внася проект за решение за създаване
Коментари Харесай

БСП иска НС да разследва програмата за саниране

Парламентарната група на Българска социалистическа партия внася план за решение за основаване на краткотрайна комисия в Народното събрание за определяне на обстоятелствата и събитията, свързани с осъществяването на национална стратегия за саниране.
Това разгласи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на групата Жельо Бойчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Българска социалистическа партия желаят комисията да откри всички условия, свързани с изработването на критериите за програмата и осъществяването на задачите й.

Предмет на активността на комисията ще е също и да откри събитията за метода на установяване на пределните цени на строителните действия по програмата, както и изразходваните финансови средства досега и постигнатите резултати.

Българска социалистическа партия желае комисията да види и какво е бъдещото развиване на програмата.

Бойчев означи, че в резултат на спор в Народното събрание министърът на районното развиване е внесъл информация за програмата. От данните излиза наяве, че все още има подписани контракти за близо 2 милиарда лева, има 4759 контракта, подписани сред общините и съответните етажни собствености, сподели той.

Става ясно, че няма планувани финансови средства в Бюджет-2018 година за продължение на програмата и осъществяване на тези 4759 контракта, означи Бойчев.

По думите му все още не е ясно какво е бъдещето на програмата, не е ясно какъв % ще бъде заплащан от жителите. Това основава дискриминация сред тези, които употребиха 100 % финансов запас безплатно и тези, които би трябвало да доплащат, съобщи Бойчев.

Притеснени сме от констатациите в отчета на Сметната палата, който е отразил, че е нарушен законът за обществените финанси, сподели Бойчев.

По думите му в закона е казано, че бъдещи задължения за пускане на стратегии, които ангажират бюджетен запас, могат да стават единствено посредством държавния бюджет и решение на Народно събрание. Според Бойчев става въпрос за ангажирания над 1 милиарда лева запас за 2017 година по програмата за саниране, който не е гласуван в държавния бюджет.

Надяваме се работата на комисията да покаже всички обстоятелства и условия на тази основала се корупционна среда , която докара до там да бъдат разплащани действия, чиито качество и количество не бяха удостоверявани по най-коректния метод и бяха финансирани действия отвън обсега на програмата, съобщи Бойчев.

На въпрос по какъв начин Българска социалистическа партия ще реагира на митинга на "Воля " против депутата Иво Христов Жельо Бойчев съобщи: "Иво Христов се извини, считаме въпросът за завършен ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР