Парламентарната група на БСП поиска да бъде създадена анкетна комисия

...
Парламентарната група на БСП поиска да бъде създадена анкетна комисия
Коментари Харесай

БСП искат анкетна комисия за санирането

Парламентарната група на Българска социалистическа партия изиска да бъде основана анкетна комисия в Народното събрание, която да даде отговори на въпросите по отношение на националната стратегия за санирането. Това стана ясно от изявление на аления народен представител Жельо Бойчев през днешния ден в Народното събрание.

" Целта на комисията е да станат ясни всички условия, свързвана с критериите и задачите на програмата, както и методът на установяване на цените на строителните действия, които неведнъж бяха поправени ", сподели Бойчев.

Друга от задачите на тази комисия би била в нея да се дефинира и заложи бъдещето на програмата.

Сред причините на социалистите за основаването на тази комисия са, че пари за идната година за програмата в действителност няма.

Подписани са близо 5 хиляди контракта, за които има действителен късмет да не бъдат изпълнени. За тяхното реализиране са нужни 2 милиарда лв., сподели Бойчев.

По негови думи в бюджета за 2018-та планувани средства няма, което слага в риск 4759 контракта.

" С една дума - не е ясно бъдещето на програмата, не е ясно какъв % ще бъде заплащан от българските жители, в случай че те продължат своето желание да санират жилищните си здания. Създава се дискриминация за тези, които са се възползвали от 100% безплатно финансиране и тези, които ще би трябвало да извадят пари от джоба си ", счита Бойчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР