Парламентарната група на БСП иска актуализиране на Национален план за

...
Парламентарната група на БСП иска актуализиране на Национален план за
Коментари Харесай

БСП иска актуализиране на Плана за готовност при грипна епидемия

Парламентарната група на Българска социалистическа партия желае актуализиране на Национален проект за подготвеност при грипна зараза.

Те упорстват този проект, направен през 2006 година и обновен за последно през 2017-а, да влезе в Пленарната зала за разискване и възобновяване предвид на увеличаващите се случаи на болни от COVID-19.

Според Българска социалистическа партия, по този начин ще има виновни лица от държавното управление и нямало да има безпорядък, какъвто имало в този момент.

" Искаме този проект да бъде обсъден тук, в Народно събрание, и то в точния момент. Да бъде обновен, в случай че е належащо, и да се ползва прецизно от държавното управление. Целта ни е да се сътвори ред, да има предвидимост, да има виновни лица от държавното управление ", сподели Корнелия Нинова.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов увери от парламентарната естрада, че дейностите на държавното управление са изцяло съответни и планувани и здравната система е обезпечена.

" От тази най-висока естрада желая да кажа на всички български жители, че нямаме безусловно никакви терзания във връзка с проектите или дейностите, които подхващаме всекидневно. Да, говорите за проект, който е за държание по време на грип. Този проект е на бюрото ми, всекидневно го разискваме и гледаме от този проект кое може да бъде взаимствано и кое не. В случая не приказваме за грип, в тази ситуация приказваме за нова зараза, която е непозната на човечеството ", безапелационен бе министър Ангелов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР