Парламентарната група БСП за България в 47-ото НС ще се

...
Парламентарната група БСП за България в 47-ото НС ще се
Коментари Харесай

Окончателно левицата остана с 26 депутати

Парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " в 47-ото Народно събрание ще се състои от 26 народни представители, сочат окончателните данни на ЦИК. Корнелия Нинова избра да е депутат от 25 МИР в София и по този начин обезпечи място за втория във варненската листа на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. Кристиан Вигенин още веднъж ще съставлява Ямбол и мястото му в Пловдив заема Иван Петков.

" ИТН " ще има с един народен представител по-малко от социалистите в идващия парламент. Единствената разлика сред представителството на Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия е изчезнал народен представител за партията на Слави Трифонов в Ямбол.

" Продължаваме промяната " е с 67 депутати, партията взима и 15 от софийските мандати. Седем от 16-те мандата на Демократична България са в столицата.

Парламентарната група на ГЕРБ ще е от 59 души. Вън от Народното събрание остава Цвета Караянчева, която водеше в Кърджали. Това е единственият изборен регион, в който партията няма да има народен представител. В Кърджали, където доминира Движение за права и свободи, последният мандат отива при " Възраждане ". Новата групировка ще има 13 депутата.

Трета мощ в идващия парламент ще бъде Движение за права и свободи, която ще има 34 депутати. Трима от тях ще съставляват Бургас, по двама ще са за Благоевград, Разград, Силистра, Търговище, Хасково и Шумен. Нямат депутати във Видин, Кюстендил, Пловдив, Сливен, София и Ямбол.

Лидерите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев избраха родните си градове Пловдив и Хасково вместо 24 МИР и 23 МИР в София. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще е депупат от Шумен. Делян Пеевски пък избра Благоевград, давайки опция на втория в листата на Движение за права и свободи във Велико Търново Йордан Цонев, който пък се отхвърли да е народен представител от Пазарджик. Избраните от два региона Филип Станев и Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ изненадващо се отхвърлиха да бъдат депутати. Двамата сценаристи на Слави Трифонов освободиха места за идващите от листите във Варна и Добрич, Бургас и Сливен. Колегата им Тошко Йорданов избра да е народен представител от Пловдив, а водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов предстоящо избра родната Варна.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за трети път се отхвърли от депутатското си място още преди оповестяването си за депутат. Експремиерът водеше листите на ГЕРБ в Пловдив и 25 МИР в София. От Народното събрание се отхвърли лидерът листата на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров, както и Сюлейман Кичиков, Осман Мурадов и Веселина Радославова от Движение за права и свободи.

Народните представители от " Българска социалистическа партия за България ":

Благоевград - проф. Георги Михайлов

Бургас - Петър Кънев

Варна - Борислав Гуцанов

Велико Търново - Явор Божанков

Видин - Филип Попов

Враца - Александър Симов

Добрич - Мая Димитрова

Кюстендил - Бойко Клечков

Ловеч - Вяра Йорданова

Монтана - Ирена Анастасова

Пазарджик - Драгомир Стойнев

Плевен - Румен Гечев

Илиян Йончев

Пловдив - Иван Петков

Пловдив област - Веска Ненчева

Манол Генов

Русе - Крум Зарков

Сливен - Атанас Зафиров

23 МИР - Христо Проданов

24 МИР - Георги Свиленски

25 МИР - Корнелия Нинова

София област - Иван Ченчев

Стара Загора - Георги Гьоков

Хасково - Владимир Маринов

Шумен - Иван Иванов

Ямбол - Кристиан Вигенин
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР